Veus contra la pobresa


La campanya dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni, llançada l'any 2000, recull unes fites pactades per tots els països per al 2015 que permetrien una major igualtat al món.

Els seus objectius són eradicar la pobresa extrema i la fam, aconseguir l'educació primària universal, promoure la plena igualtat entre home i dona, reduir la mortalitat infantil, millorar la salut materna, combatre la sida, el paludisme i altres malalties, garantir un desenvolupament sostenible i fomentar una associació mundial per al desenvolupament.

Amb l'objectiu de sensibilitzar a la ciutadania entorn d'aquestes problemàtiques, l'Ajuntament de Girona porta l'exposició "Unitat de Veus contra la Pobresa", de la Campanya de les Nacions Unides, al Centre Cultural La Mercè entre el 24 d'octubre i el 24 de novembre.

La "Unitat de Veus contra la Pobresa" compleix la doble funció d'informar, a través entre altres, de plafons expositius sobre els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni, i d'oferir una plataforma de participació ciutadana a través d'un equip de so i imatge que permet gravar els missatges dels ciutadans i ciutadanes que visitin la "Unitat de Veus contra la Pobresa".

A l'acte d'inauguració, que va tenir lloc a la Mercè el Divendres 24 d'octubre, va assistir la regidora delegada de Cooperació de l'Ajuntament de Girona, la sra. Núria Terés, i el Coordinador de programes de la Campanya del Mil·leni de les Nacions Unides, el sr. Xavier Longan.