Els ciutadans de Girona generen 1,1 quilos de residus diaris, mig quilo menys que la mitjana catalana


DANI VILÀ
Cada ciutadà de Girona genera cada dia 1,1 quilos de residus, gairebé mig quilo menys que la mitjana catalana. El regidor de Medi Ambient de Girona, Enric Pardo, valora positivament que la capital gironina se situï ostensiblement per sota de la mitjana de Catalunya. Tres quartes parts dels residus que es generen diàriament són de rebuig, mentre que altres residus com ara el vidre, el paper, els envasos i la fracció orgànica es mantenen estables, amb un lleuger augment, per les campanyes de recollida selectiva.

Segons l'Agència Catalana de Residus, cada català genera de mitjana 1,64 quilos diaris de residus, mentre que els ciutadans de Girona es queden en els 1,1 quilos. Pardo atribueix aquestes dades «als anys de campanyes de reciclatge i reducció de residus» que s'han activat a la ciutat des de fa uns anys.

En els últims anys s'ha detectat un descens considerable dels residus que van a parar a rebuig, mentre que es manté estable, amb un «lleuger augment», la resta de material de recollida selectiva. Per això, Pardo considera que cal iniciar en aquests propers anys noves accions per fomentar entre els ciutadans les campanyes de reciclatge i recollida selectiva. «En aquests àmbits és important ser com una gota malaia per sensibilitzar els ciutadans i fer que tinguin més cura amb tots les residus que generen», detalla Pardo.

Fons: El Punt