En aquest sentit, el portaveu ecosocialista al Parlament ha afirmat que “el nou model passa per impulsar l’estratègia d’estalvi i eficiència energètica i mesures per assolir generació d’energies renovables; per donar prioritat a les infraestructures del transport públic, en especial el ferrocarril, tan per a passatgers com de mercaderies, i a les infraestructures mediambientals, així com les que ajudin a la modernització de l’agricultura i a l’equilibri territorial”.
Per això, per Bosch és necessari que “els pressupostos del 2009 tinguin com a prioritat mesures socials per fer front a les conseqüències de la crisi i per això cal disposar del màxim volum de recursos possibles”. “La lluita contra la pobresa o l’aplicació de la Llei de Serveis Socials i de la Llei de la Dependència impliquen parlar de partides pressupostàries perquè no podem oblidar que darrere dels números s’amaguen drames personals i el patiment de moltes famílies”.
“És imprescindible un gran acord solidari contra la crisi d’abast estatal que prioritzi el diàleg social, amb participació dels agents socials i de les Administracions central, autonòmica i local, amb ple respecte a les competències i les necessitats de finançament respectives. A Catalunya, la Generalitat ja ha adoptat mesures. Però l’instrument més valuós de que disposem es l’Acord Estratègic; no és un acord anticrisi però ens és útil perquè permet abordar les mancances i els reptes de l’economia catalana”, ha dit Bosch.
Però en la seva intervenció, el portaveu parlamentari ecosocialista també s’ha referit a l’acció de Govern pel que fa a la política energètica. “El meu grup continua pensant que existeixen alternatives millors a la MAT, però adoptada la decisió per l’Estat espanyol i França, després de la mediació europea, els radicals d’Iniciativa, ens conformaríem en que es faci realitat allò que els dos grans partits del país, CiU i PSC, han aprovat a la Diputació de Girona: demanar l’estudi del soterrament total de tot el traçat de la interconnexió elèctrica”.
En aquest sentit, pel parlamentari ecosicialista cal “donar resposta a la legitima preocupació d’ajuntaments i ciutadania, que no entenen que en una part del territori es consideri possible el soterrament i a la resta de municipis no calgui. L’acord de la Diputació de Girona no és el d’un petit municipi on les dinàmiques locals passen per damunt de la política de partit; es una institució de primer ordre i, en conseqüència, ningú no pot demanar a nivell nacional als que des del principi ens hem oposat a la Mat, que no reclamem el mateix que PSC i CiU han aprovat a la Diputació de Girona”.