ERC, IU i ICV volen que es prohibeixi el maltractament dels animals en festes


El grup parlamentari ERC-IUICV ha presentat una proposició no de llei perquè s'estableixin els mecanismes i desenvolupaments legals necessaris que evitin situacions de maltractament animal com el Torneig del Toro de la Vega de Tordesillas, en què aquest mor a mans de llancers.

El text de la iniciativa, que es debatrà a la Comissió de Medi Ambient i Medi Rural i Marí del Congrés, recorda que durant les festes majors de Tordesillas, en la segona quinzena de setembre, es corre el Toro de la Vega, un tradicional espectacle taurí que se celebra des de fa segles.

Està declarat com a Festa d'Interès Turístic Nacional, «quan objectivament es tracta d'un acte de tortura pública i mort d'un animal », diu.

Segons l'exposició de motius, «és una de les majors bestialitats d'Espanya, que sota l'escut del que alguns anomenen tradicions, permet que més de cent llancers empaitin l'animal pel camp amb llances, fins que abatut i regalimant sang, s'ensorra sense força, moment en el qual se suposa que li donen la punta».

Font: Diari de Girona