Presentació de “Recupera”, guia comercial dels establiments reparadors a Girona


El passat dimecres 16 d’octubre, s’ha presentat a Girona la guia comercial dels establiments reparadors, creada per l’Associació de Naturalistes de Girona (ANG). En la presentació apart del president d’ANG, Enric Cortiñas participaren, el Regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat Enric Pardo i el director dels Serveis Territorials del Departament de Medi Ambient i Habitatge, Emili Santos.

Com va explicar Cotiñas, la guia està inspirada en la “Guia de la reparació de Munic”, editada per l’ajuntament d’aquesta localitat i la Federació d’Entitats de Conservació de la Natura. La primera edició es va imprimir l’any 1994. Altres ciutats alemanyes es van afegir a la iniciativa, així com diverses ciutats europees com Viena, Salzburg i Hèlsinki.

Molts dels residus que avui es generen són productes i objectes que deixen de tenir interès per al seu propietari abans que deixin de funcionar, o bé que han deixat de funcionar i el seu propietari desconeix com i on es poden reparar. Per tal d’allargar la vida dels nostres béns ANG ha volgut crear aquesta guia d’establiments comercials per facilitar el camí de la reparació i la reutilització. D’aquesta manera es pretén un estalvi de recursos i un estalvi de residus.

La intenció es reeditar-la anualment, de manera que cada any es pugui actualitzar

A partir d'ara, tots els gironins podem saber on hem d'anar per donar una segona vida als nostres productes.