Resolucions aprovades en el debat de política general que són d’interès per Girona en matèria d’aigua, de política forestal i residus principalment

-Continuar amb les obres avançades en motiu de l’episodi de sequera (execució de l’ampliació de la dessalinitzadora de la Tordera, inici de les obres de la dessalinitzadora del Foix), i la connexió de l’ITAM de la Tordera a l’ETAP de Cardedeu, alhora que suposen l’inici progressiu i gradual del retorn d’aigua cap a la conca del Ter.

-Acabar amb la sobreexplotació del riu Ter, tota la conca del qual ha estat fent un esforç durant els darrers 40 anys, facilitant el retorn progressiu i gradual per assolir el cabal ambiental i garantir les necessitats de regadiu i les funcions ecològiques. Retorn progressiu que haurà de ser calendaritzat en un termini breu, un cop superada la situació d’excepcionalitat, un cop derogat el decret de sequera, i comptant amb l’aportació de nous recursos derivats de les actuacions de recuperació d’aqüífers, de dessalinitzadores, de reutilització, etc.


-Presentar al Parlament per a la seva aprovació la Llei de Declaració del PN del Montgrí-Illes Medes- Baix ter.

-Fer el seguiment de l’execució de les obres del Pla Hidrològic Nacional, contingudes al PSAAC, que inclouen entre d’altres:
el reforçament de l’abastament a la Costa Brava centre, la dessalinitzadora del Llobregat, el desenvolupament del PSARU Ebre, les obres d’abastament del Baix Penedès, el desdoblament de l’artèria Cardedeu-Trinitat.

-Aprovat el Programa de Reutilització d’Aigua de Catalunya, un dels eixos de la nova política de l’aigua que permetrà una millora en la disponibilitat de recursos.

-Aprovat el Pla Sectorial d’Abastament d’Aigua de Catalunya (PSAAC), que ha de recollir les necessitats hídriques de Catalunya.

-Aprovada la Revisió del Programa de Sanejament d’Aigües Residuals Urbanes per tal de poder finalitzar les necessitats de sanejament derivades del primer escenari del PSARU 2005.

-Aprovat el Pla de Gestió de la Sequera com a instrument de prevenció que permeti l’activació dels mecanismes necessaris per a evitar eventuals episodis de sequera.

-Finalitzar la redacció del Pla de Gestió de l’Aigua de Catalunya.

-Presentar al Parlament per a la seva aprovació la Llei de Conservació de la Biodiversitat i el Patrimoni Natural.


-Presentar al Govern per a la seva aprovació el Pla Territorial Sectorial de Política Forestal.

-Elaborar i desplegar l’Estratègia per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (EDSCAT), com a resposta al mandat de la Unió Europea de desenvolupar estratègies nacionals de desenvolupament sostenible, així com al que ha estat acordat entre el govern i els agents socials en el marc de l’Acord estratègic per a la internacionalització, la qualitat de l’ocupació i la competitivitat de l’economia catalana 2008-2011.

-Presentar per a la seva aprovació la Llei d'Avaluació d'Impacte Ambiental de projectes de desenvolupament de la Llei de bases RDL 1/2008, de 11 de gener.

-Elaborar estratègies per a la reducció d’envasos no reciclables i no reutilitzables.