Jornada de protesta sindical per un treball digne



Més d’un centenar de persones convocades pels sindicats CCOO, UGT i USOC es van concentrar davant de la subdelegació del Govern a Girona ahir al migdia durant més de 25 minuts amb motiu del Dia Mundial del Treball Digne.

Els concentrats van tallar el trànsit en els dos sentits de la marxa i portaven una pancarta en què es podia llegir "Jornada Mundial per a un treball digne, ara i per a tots".

Tres representants sindicals van entrar a l'edifici per lliurar al subdelegat del Govern en la demarcació, Francesc Francisco Busquets, una còpia del text unitari que un representant dels treballadors va llegir al final de l'acte.

Aquesta jornada té com a objectius la universalització dels principis i drets fonamentals del treball digne i el compliment dels Objectius del Mil•lenni de Nacions Unides. A Catalunya, la lluita pel treball dignament retribuït, amb drets i protecció social s'ha de centrar en la modificació radical o la derogació de la Directiva del temps de treball, l'eliminació del treball no declarat i la reducció de la temporalitat i la sinistralitat laboral.

En aquesta concentració van participarar els regidors del grup municipal d’ICV-EUiA i el diputat al Parlament de Catalunya pel grup parlamentari d’ICV-EUiA Lluís Postigo.

+ informació: Manifest