L’ajuntament de Girona instal·la 20 bancs al cementiri fets amb materials procedents del reciclatge d’envasos


L’Ajuntament de Girona vol donar visibilitat a l’aprofitament que se’n fa del reciclatge per a fer nous materials que generen un estalvi de matèries primeres. Un exemple d’aquest aprofitament el podem trobar al cementiri vell de Girona, on l’Ajuntament ha instal·lat 20 bancs fets d’aglomerat plàstic procedent de la recollida d’envasos que es fa a través dels contenidors grocs instal·lats a la ciutat. Els bancs estan tintats i en aparença són idèntics als del mateix model fets amb fustes tropicals.

El Regidor de Medi ambient i Sostenibilitat, Enric Pardo, destaca que “tots els materials que es produeixen gràcies al reciclatge són reintroduïts al mercat, alguns com el vidre o el paper és obvi que se’n fa, però d’altres com els envasos són més desconeguts. Amb aquesta actuació donem sortida als envasos recollits i evitem l’ús de fustes tropicals que desforesten les selves”, en referència als materials que habitualment s’usen per a fer el mobiliari urbà.

La ciutat de Girona té instal·lats 520 contenidors d’envasos els quals recullen més de 2.000 tones de materials l’any. Aquests materials es destinen a fer nous envasos per a usos no alimentaris, bosses, moquetes, bancs, pilones, tancaments, papereres, compostadors, jardineres, mobles i material d’oficina i fins i tot, tapes pel vàter.

Els bancs instal·lats són repelents a l’aigua, no es pudreixen, no s’esquerden, no agafen fongs ni necessiten manteniment de cap mena i el seu cost és inferior al mateix mobiliari fet amb fusta tropical. Els 20 bancs del cementiri han suposat una inversió de 5.600€.

Aquests nous bancs reciclats s’han instal·lat per tenir-los a punt per la propera diada de Tots Sants, en la que es preveu una gran afluència de públic als cementiris. Enric Pardo destaca que “a banda de la diada de Tots Sants, hi ha molta gent, especialment gent gran, que va al cementiri cada setmana a retrobar-se amb els essers estimats i hi passa moltes hores al cap de l’any. La manca de bancs al cementiri era un dèficit que havíem de resoldre. Ara el cementiri serà un lloc, on a més de visitar, també hi podrem estar”.