Aprovada la moció "per un treball digne"


Aprovada en el ple municipal del 14 d’octubre la moció "per un treball digne"

Aquesta jornada té com a objectius la universalització dels principis i drets fonamentals del treball digne i el compliment dels Objectius del Mil·lenni de Nacions Unides. A Catalunya, la lluita pel treball dignament retribuït, amb drets i protecció social s'ha de centrar en la modificació radical o la derogació de la Directiva del temps de treball, l'eliminació del treball no declarat i la reducció de la temporalitat i la sinistralitat laboral.

El punts aprovats amb el suport de tots els grups municipals són:

PRIMER: Demanar treball digne per tothom. Cal reafirmar la necessitat d'una ocupació estable i de qualitat, amb uns ingressos justos per a tots els treballadors/es.

SEGON: Demanar que s'eradiqui el treball infantil, assegurar la llibertat d'organització, d'expressió i el dret a la no discriminació per cap causa (edat, gènere, raça, religió, etc.).

TERCER: Demanar uns sistemes amb una alta protecció social, que assegurin unes societats justes i inclusives i que protegeixin especialment la protecció davant de la pèrdua o reducció d'ingressos a causa de l'atur, la incapacitat, la maternitat, la paternitat o la vellesa.

QUART: Volem destacar el paper del diàleg social. Cal que els treballadors tinguin dret a estar representats i tinguin dret a establir organitzacions. La cooperació i el diàleg social són les bases de la estabilitat social, el creixement permanent i sostenible.

CINQUÈ: Per tot l'anterior volem expressar el nostre reconeixement, solidaritat i recolzament a les accions que es facin per aconseguir unes CONDICIONS DE TREBALL I UNA VIDA DIGNA per a tots els treballadors i treballadores del món.

SISÈ: Traslladar aquest acord als sindicats de les comarques gironines promotors de la moció, Comissions Obreres, Unió General de Treballadors i Unió Sindical Obrera i a les Entitats Municipalistes (ACM i FMC).