El vicepresident d´ICV-EUiA, Jordi Miralles, afirma que “per a la Llei de Dependència calen més recursos, no menys”


El portaveu d’ICV-EUiA a la Comissió de Benestar i Immigració, Jordi Miralles, ha manifestat “la seva sorpresa i profund desacord” amb les declaracions de Carme Figueres (PSC) sobre l’endarreriment de prestacions per a la Llei de la Dependència.

“Sorpresa”-ha dit- perquè els grups parlamentaris que donen suport al Govern, en la compareixença de la consellera Carme Capdevila, “van anunciar ahir una proposta conjunta per a millorar el finançament de la Llei”. Segons Miralles, les declaracions de Figueres “són una mostra de feblesa davant el Govern espanyol i poden ser una nova frustració per a moltes persones que necessiten els recursos per a la seva autonomia personal”.

El diputat d’esquerres ha manifestat el seu profund desacord “perquè ningú entén que hi hagi diners per salvar bancs i no per garantir l’autonomia de més persones”. Així mateix, ha dit que “no és just” que la llei no estigui ben dotada i que als Pressupostos Generals es vulgui “liquidar l’impost de patrimoni” i ha afegit: “és una presa de pèl la política de xecs de Zapatero i la contenció de la despesa per atendre la dependència”.

D’altra banda, Miralles ha demanat “unitat i coherència” de les forces polítiques d’esquerres catalanes per aconseguir un millor finançament de l’Estat per aquesta llei, que ha definit com “una llei d’interès general”, i ha defensat que, en moments de crisi, “cal estar al costat dels sectors socials més necessitats, i no fent pagar la crisi a qui no l’han generat”.

El vicepresident d’ICV-EUiA ha anunciat també que, en la tramitació parlamentària, el seu grup al Congrés presentarà esmenes a la Llei de Pressupostos, “que seran la prova del cotó” per veure quins dels diputats votaran a favor de més recursos per a la Llei.