El Cilma presenta un web que mostra els recorreguts amb transport públic

LAURA FANALS
El Centre d'Iniciatives Locals pel Medi Ambient (Cilma) vol fer una aposta clara per la mobilitat sostenible, i per això ha elaborat una pàgina web on es poden consultar tots els recorreguts amb transport públic que es poden fer a les comarques gironines. D'aquesta manera, es vol fomentar que els ciutadans prioritzin l'ús del transport públic per davant del vehicle particular.
El responsable de mobilitat del Cilma, Richard Elelman, va reconèixer ahir que aquest portal no servirà per resoldre tots els problemes del transport públic ni farà que augmenti la freqüència dels trens o els autobusos, però sí que ajudarà a conscienciar la gent que utilitzar el transport públic té beneficis perquè en moltes ocasions permet arribar amb menys temps al lloc de destí.
A la part central del nou web hi ha un cercador de rutes que permet a l'usuari marcar el municipi de sortida i el d'arribada, concretant quin dia desitja fer el recorregut. Quan s'ha escollit el trajecte, l'ordinador enumera tots els itineraris possibles, indican de cadascun l'hora de sortida i arribada, la durada, les parades, el transbord i la distància en quilòmetres.
A la part superior de la pàgina, s'ubica un menú amb diferents apartats: notícies de mobilitat, informació i enllaços amb els diferents operadors d'autobusos, taxis, trens i aeroport, possibilitats de compartir cotxe, una relació de totes les oficines de turisme, enllaços d'interès, bústia de suggeriment i un accés perquè els oepradors puguin actualitzar les seves rutes en qualsevol moment.
Finalment, a la part esquerra hi ha un mapa de la demarcació, on es pot accedir a fitxes de cada comarca i municipi, on s'indiquen les infraestructures de transport que hi ha i les dades de contacte.

Font: Diari de Girona