Milers de treballadors de Nissan tornen a manifestar-se en contra de l'ERO


Recalquen que els efectes ja es noten a les empreses auxiliars

Dos mil treballadors, segons els organitzadors, s'han manifestat aquesta tarda a Barcelona en contra dels 1.680 acomiadaments anunciats per la multinacional Nissan. Treballadors i representants sindicals d'UGT, CCOO, USOC i CGT de l'empresa han anat fins a les portes del Departament de Treball, on han criticat que la consellera Mar Serna no faci res per evitar l'expedient de regulació d'ocupació i s'han queixat de la manca d'informació.

El secretari general d'UGT a Nissan, Jordi Carmona, explica que els efectes ja es comencen a notar: el fabricant de components d'automòbil Visteon va presentar

Manifestació en defensa de la indústria

La manifestació d'avui és el preludi de la convocada conjuntament per CC OO i UGT per al 5 de divendres un ERO per a deixar sense feina 230 treballadors d'Igualada.

novembre a Barcelona, sota el lema 'En defensa de l'ocupació i la indústria'. La manifestació del novembre vol ser 'una gran ofensiva contra l'hemorràgia d'anuncis d'acomiadaments i expedients de regulació d'ocupació que se succeeixen aquests darrers dies i, com més va, més.'

Font: Vilaweb


ICV-EUiA presenta mocions de solidaritat amb els treballadors de Nissan als ajuntaments de Badalona i Santa Coloma de Gramenet


El grup municipal d´ICV-EUiA de Badalona presentarà una moció contra l´anunci de l´empresa Nissan Motor Ibérica de realitzar un expedient de regulació d´ocupació que podria posar al carrer a 1.680 persones, de les quals un centenar viuen a Badalona.

La coalició vol denunciar el greu conflicte social que podria generar que Nissan complís amb el seu anunci, més quan la factoria de la Zona Franca “és una de les més competitives de Nissan a nivell mundial, tant en els índexs de productivitat i qualitat, com en el marge de beneficis que aporta als resultats globals de la multinacional”, tal i com queda reflectit en el text de la moció.

A part de demanar a la multinacional que rectifiqui en els seus objectius d´acomiadament, la moció presentada per la portaveu del grup municipal d´ICV-EUiA, Asun Garcia, demana a la Generalitat que “no autoritzi els acomiadaments i que exigeixi a la multinacional que defineixi un pla industrial de futur”.
La moció també s´ha presentat als sindicats CCOO i UGT de la ciutat per demanar-los el seu suport.
D´altra banda, el grup d´ICV-EUiA de l´ajuntament de Santa Coloma de Gramenet també proposa al ple municipal l´adopció del següents acords:
Primer: Instar a la direcció de Nissan a reconsiderar la seva decisió.
Segon: Traslladar a la multinacional que amb acomiadaments no es construeix una empresa de futur i instar-la a negociar alternatives industrials que garanteixin la viabilitat productiva i l´ocupació de les plantes barcelonines a curt i mig termini.
Tercer: Demanar al Govern de la Generalitat que no autoritzi els acomiadaments i que exigeixi a la multinacional que defineixi un pla industrial de futur que aclareixi i garanteixi la situació productiva i de l´ocupació de les plantes catalanes.
Quart: Instar el Govern a fer una aposta clara per impulsar polítiques industrials que potenciïn la competitivitat dels sectors industrials, augmentant la confiança dels inversors i mantenint un alt nivell d´ocupació industrial, amb un model industrial qualificat i d´alt valor afegit.
Cinquè: Traslladar aquest acords al departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, a la Direcció de Nissan, als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya i al comitè d´empresa de Nissan.