ICV-EUiA aposta per un nou model de desenvolupament sostenible per fer front a la crisi econòmica


El portaveu d’ICV-EUia al Parlament, Jaume Bosch, ha apel•lat a la necessitat de “diàleg, unitat i fermesa” per aconseguir un bon finançament per Catalunya en la negociació a Madrid durant el debat de política general que ha tingut lloc avui al Parlament. Dirigint-se a CiU, Bosch ha dit que “cal fermesa i l’estem demostrant. Cal unitat i la tindrem si algú no està més interessat en desgastar al Govern d’Entesa que en assolir un bon acord de finançament”.

I en aquesta línia, Bosch ha dit que “la unitat a Catalunya no por ser mai al preu de qüestionar que pertoca al Govern de la Generalitat dirigir el procés negociador . No es pot acusar al Govern de manca de lideratge i alhora negar-li la capacitat de liderar la negociació amb l’Estat” alhora que ha lamentat que CiU es situï sempre ens les constants de lamentar que Catalunya amb els anys de governs d’esquerres ha perdut el prestigi de que gaudia com a punt de referència a l’Estat, i de devaluar els traspassos assolits aquests dos anys, mentre idealitza l’època en què CiU va negociar-los a l’inici dels 80”.

“Però la valoració de la història és plural. Josep Benet es va referir a aquestes qüestions en la seva moció de censura a Jordi Pujol el 29 de setembre de 1982, ara fa vint-i-sis anys. Feia com ara, 2 anys de l’aprovació de l’Estatut. I Benet des d’aquesta tribuna, afirmava, “Què se n’ha fet d’aquell respecte amb què era contemplada la política catalana pels altres pobles de l’Estat i, fins i tot, pel mateix Govern central? ”Allò que alguns atribueixen a l’actual Govern Benet ho va atribuir a CiU l’any 82. I pel que fa als traspassos, deia Benet “Molts dels traspassos realitzats fins avui deixen aspectes substancials per definir, o queden supeditats a normes alienes a l’Estatut. Ja veuen doncs, que una mica més de modèstia, ens aniria bé a tots.”, ha conclòs el portaveu parlamentari.