El diputat de la coalició ICV-EUiA Jordi Miralles diu que "tots som Nissan"

El diputat de la coalició ICV-EUiA Jordi Miralles, ha fet una crida al conjunt dels treballadors i a les organitzacions sindicals de Catalunya per a què es mobilitzin, davant “l´amenaça de pluja d'expedients de regulació d'ocupació” que es poden succeir al nostre país en l´actual context de crisi econòmica. En concret, Miralles s´ha referit al cas de Nissan, on la direcció de l´empresa ha presentat un ERO que afecta a 1.680 treballadors de les plantes barcelonines de Zona Franca i Montcada: “Hem d'assumir que ara tots i totes som Nissan”, ha dit el màxim dirigent d´EUiA, qui ha afegit que “cal plantar cara a les multinacionals, perquè depèn del que passi a Nissan, això tindrà repercussió a altres empreses”.

Així, Miralles ha insistit en la necessitat de reactivar “la solidaritat de classe” i ha emplaçat a participar a la manifestació convocada pel comitè d'empresa de Nissan, el proper 23 d'octubre a la Plaça Urquinaona, i que acabarà a la Plaça de Sant Jaume.

Miralles, ha recordat que en el darrer debat de política general al Parlament de Catalunya, el Govern d'Entesa es va comprometre a ser estricte amb els ERO que presentin les empreses, comprovant que existeixin raons objectives abans de signar l´aprovació de qualsevol dels mateixos. En opinió de Miralles, “algunes empreses volen aprofitar l´actual situació de crisi per deslocalitzar-se”. Davant d'aquest fet, el diputat creu que “l´Administració ha de ser ferma”, perquè el seu compromís ha de ser “defensar el teixit productiu i frenar les deslocalitzacions”, tot i que també cal “una resposta organitzada per part dels sindicats i les forces d'esquerres”.

La també diputada per la coalició ICV-EUiA, Mercè Civit, va visitar el divendres el comitè d'empresa de Nissan i els treballadors concentrats a les portes de la fàbrica, i els va comunicar que la coalició no permetrà “que se signi un ERO no justificat”, perquè “el que cal és buscar una sortida industrial”. Civit té clar que l´expedient pot anar més enllà i arribar a afectar a 5.000 treballadors de totes les concessionàries”, doncs algunes ja han presentat el seu propi ERO.

Finalment, la diputada Mercè Civit s´ha posat a la disposició del comitè de Nissan per fer les gestions que calgui tant amb la Conselleria de Treball de la Generalitat com amb el Ministeri d'Indústria del Govern espanyol.