ICV-EUiA serà ´bel·ligerant´ perquè no s´ajudi ni el Bell-lloc ni les Alzines

El grup d'ICV-EUiA al Parlament de Catalunya ha anunciat que seguirà pressionant per aconseguir que els centres que no permeten l'escolarització mixta, com el Bell-lloc (només per a nens) i les Alzines (només per a nenes) no rebin suport econòmic per part del Govern català, on aquesta formació hi pren part.
L'ecosocialista Lluís Postigo, en declaracions a la Cadena SER explicava ahir que mantindran la "posició bel·ligerant" en aquest assumpte. En aquest sentit, Postigo considera que el text ha de deixar clar que no s'han de renovar els ajuts econòmics als centres que no permeten l'escolarització mixta. El diputat d'ICV-EUiA considera que la recollida de firmes en contra de la Llei impulsada tant pel Bell-lloc com per les Alzines poden haver provocat que ara Educació aclareixi que els concerts no seran possibles amb les escoles que es construeixin mantenint la segregació per sexes però no a les que ja funcionen. Els dos centres van recollir unes 6.000 firmes.
ICV-EUiA té el suport de CCCO. La Federació d'Ensenyament del sindicat s'oposa que la Llei reculli el manteniment de les ajudes que reben actualment 16 escoles d'èlit, que, a més, escolaritzen els nens i les nenes de manera separada.
CCOO lamenta que Educació justifiqui "amb raons jurídiquesÇ el manteniment d'aquestes ajudes, quan no s'estan complint bona part dels compromisos del Pacte Nacional per l'Educació i estem patint problemes greus de massificació per manca de recursos econòmics.El sindicat reclama la finalització d'aquests concerts i que la Llei mantingui l'escolarització conjunta.
Font: Diari de Girona