Prou impunitat a Rwanda i la RC Congo!

La Coordinadora d'ONG Solidàries de les comarques gironines i l'Alt Maresme i el Fòrum per la Veritat i la Justícia a l'Àfrica dels Grans Llacs impulsen una campanya de recollida de firmes per sol·licitar accions urgents en relació als crims internacionals comesos a Ruanda i RD Congo contra víctimes espanyoles, entre el 1990 i l'any 2000.

Els ajuntaments de Figueres, Navata i Manresa ja han aprovat mocions per demanar a Ban Ki-Moon i Zapatero que col·laborin a detenir els quaranta alts càrrecs militars i polítics processats en la querella de Ruandan que ha estat impulsada per diferents entitats (entre elles el Grup d'Empordanesos i Empordaneses per la Solidaritat i la mateixa Coordinadora).

La recollida de firmes vol reforçar la petició al govern espanyol que apliqui els convenis internacionals i insti a les altes autoritats dels estats on es troben els processats a detenir i lliurar a les autoritats judicials espanyoles els 40 processats per la justícia espanyola, entre ells un militar que és actualment l'ambaixador plenipotenciari rwandès a Nova Delhi (Índia). Aquest militar estaria implicat directament en la mort violenta del navatenc Joaquim Vallmajó i de l'altra víctima catalana, Mª Flors Sirera. També es demana a la Unió Europea, a través de l'estat espanyol, que els seus estats membres facin tot el legalment oportú per tal d'executar a l'espai europeu les 40 ordres d'arrest internacional reclamades per la judicatura espanyola.

A més, les entitats impulsores demanen a l'Organització de les Nacions Unides, per mitjà del seu secretari general, que cessi i separi dels càrrecs que ocupen en aquesta organització internacional (al Sudan i el Nepal) a les persones processades per la justícia espanyola.

Les persones que vulguin sumar-se a la petició d'acabar amb la impunitat dels processats han d'entrar www.solidaries.org/prouimpunitat