El grup municipal d’ICV-EUiA arriba a un acord amb els grups del PSC i ERC pels pressupostos del 2009



El grup municipal d’ICV-EUiA arriba a un acord amb els grups del PSC i ERC pels pressupostos del 2009, amb una forta retallada de la despesa i dues escoles bressol noves

Desprès de setmanes d’intenses negociacions, els tres grups municipals que formem el govern de Girona hem arribat a un acord.

Tot i no ser el pressupost que nosaltres hauríem presentat, reflecteix algunes de les prioritats pressupostaries que creiem imprescindibles en aquest temps de crisi.

L’acord s’ha saldat amb una forta retallada de la despesa corrent. Aquesta era una de les reivindicacions de la nostra coalició que defensava un pressupost auster per afrontar la crisi. L’altra gran reivindicació era l’increment de la despesa social. En aquest sentit els serveis socials d’atenció primària mantenen la seva aportació pressupostària i s’incrementaran en 720.000€, en bona part procedents del contracte programa amb la Generalitat. Hi haurà un increment de 8 treballadors/es socials i de 4 directors/es d’atenció primària. A la despesa social cal afegir una important aportació municipal de gairebé un milió d’euros que anirà destinada a la construcció de dues escoles bressol noves per als barris de Montilivi i Guell-Devesa.
L’altre acord del tripartit que volem destacar és la inversió en estalvi. Es destinaran 650.000€ a l’eficiència energètica i les energies renovables amb actuacions a l’enllumenat públic i els equipaments. També s’incrementa en 340.000 € la partida del transport públic per afrontar una potenciació dels autobusos urbans i la implantació del bicing.

Des del grup municipal ICV-EUiA considerem que és un acord acceptable. Les nostres prioritats sobre el pressupost son el manteniment o augment de les partides pressupostaries vinculades amb els efectes de la crisi i la contenció o retall en la resta. Servei socials, educació o promoció econòmica eren àrees que havien de ser reforçades i creiem que amb l’actual acord això s’aconsegueix.