El Grup Municipal d'ICV-EUiA posa en dubte un acord final del tripartit en el pressupost de Girona si no hi ha un tomb en les partides


La Coalició ICV-EUiA reclama més temps per debatre'l i la integració de l'oposició

El grup municipal d'ICV-EUiA a Girona considera que les negociacions per elaborar el pressupost del 2009 no s'estan fent amb unes noves bases com volia la formació i posa en dubte un acord amb els altres dos socis de govern. El portaveu municipal ecosocialista, Joan Olòriz, admet que totes les àrees «fan un esforç de retallada, però en el pressupost no hi ha el tomb que voldríem». La coalició ICV-EUiA demana més temps per debatre'l i que s'integrin plenament a la discussió els grups de l'oposició.

Ha passat un any, però la situació es repeteix. En el ple del pressupost de l'any passat, Olòriz certificava que el seu grup se sentia «incòmode» amb el pressupost del 2008, malgrat que hi va donar suport. Un any més tard la situació sembla calcar-se. «Temes com ara la política social, l'estalvi energètic, la inserció econòmica i la seguretat han de ser prioritaris i ho seran, però no s'ha fet el pressupost sobre unes noves bases com volíem», expressa Olòriz.

Una de les pedres en el camí és l'aportació que l'Ajuntament fa a la Fundació de l'Auditori-Palau de Congressos. Per Olòriz, els 900.000 euros municipals «no són sostenibles ni justificables» i apel·la a l'autofinançament de l'ens. La reducció de partides d'activitats habituals a Girona, com ara l'exposició de flors o el Festival de Músiques Religioses també estan sobre la taula, sense oblidar el polèmic pavelló de la Devesa.

La voluntat de l'equip de govern és que el ple del pressupost es faci abans de Fires, però ICV-EUiA demana allargar el termini i implicar l'oposició en el procés. La incògnita és saber si la incomoditat d'ICV-EUiA deriva cap a una sortida del govern o només tensa les relacions del tripartit.

Font: El Punt