Terés defensa que la zonificació actual és més satisfactòria que la zona única

La regidora d'Educació de l'Ajuntament de Girona, Núria Terés, afirma que l'actual zonificació escolar (amb tres àrees) genera més satisfacció que si es considerés tot el terme municipal com a zona única, tal com reclama el PP.

Terés va afirmar que dividint la ciutat en tres sectors, s'aconsegueix que més pares que han posat un centre en la primera opció, acabin aconseguint que el seu fill es pugui matricular en aquest equipament. En canvi, en una zona única, com pretén el PP, podria donar-se el cas que moltes persones triessin uns pocs centres i per tant s'haguessin d'excloure moltes més primeres opcions. La regidora va assenyalar que, en el darrer any, es va aconseguir complir la primera opció dels pares en un 90 per cent, una quantitat que en una zona única no hauria estat possible. A més, assenyala que hi ha municipis que han apostat per la zona única i que ha provocat més insatisfacció perquè hi ha hagut molts pares que no han pogut inscriure els seus nens allà on havien escollit en primera opció.

Equitat i cohesió social

La responsable d'Ensenyament lamenta que el PP a Girona, Concepció Veray, amb la seva proposta de zona única estigui dient que no totes les escoles de la ciutat són prou bones. "He visitat absolutament tots els centres educatius i tots tenen molt bona qualitat", va afirmar. La regidora d'Educació apunta també que "deixant-ho tot obert, no garantiríem l'equitat i promouríem acumulacions en alguns centres perquè hi hauria famílies que podrien moure's per segons quins criteris i deixar en desigualtat a altres famílies que no tindrien tota la informació".

La representant municipal entén que la portaveu del PP parli del dret a la llibertat dels pares a escollir una escola amb independència del carrer on visquin. No obstant, Terés indica que és encara més important aconseguir la cohesió social entre els alumnes. "Amb la cohesió social, s'aconsegueix una bona educació per a tots els alumnes, no només per a uns quants", va declarar ahir Terés, que va continuar recordant que "des de l'Ajuntament treballem per aconseguir la màxima satisfacció per a totes les famílies".

Finalment, Núria Terés va assenyalar que el PP no s'ha queixat oficialment en cap organisme habitual on s'ha parlat de la zonificació. A més, lamenta que Veray hagi aprofitat per criticar el decret de la Generalitat que possibilita sancions i expulsions de les escoles si es descobreix un frau a l'hora d'inscriure un alumne en un centre determinat fent trampes, per exemple empadronant el nen a l'habitatge d'un familiar perquè coincideixi amb la zona de l'escola que voldria apuntar, tot i viure amb els pares.


Font: Diari de Girona