Jornada per debatre solucions locals a la crisi

Sota el lema Crisi Global, Solucions Locals, la jornada, que va tenir lloc el passat dissabte al Centre Cívic Ter de Girona, va comptar amb la participació de regidors/res, representants d'entitats i sindicats, qui van compartir experències portades a terme des de diferents àmbits, des d'una perspectiva sostenible i d'esquerres. La cloenda de la Jornada va anar a càrrec del Diputat al Congrés per ICV-IU, Joan Herrera.

En el marc de les Jornades “A Peu de Càrrer” instaurades en la coalició electoral d’ICV-EUiA-EPM com l’espai municipalista per buscar solucions als problemes més propers, “Crisi Global, Solucions Locals” va debatre actuacions alternatives a situacions que amb l’escenari de crisi es poden agreujar. Cooperativisme, banca ètica o nous jaciments d’ocupació van ser alguns dels temes que es van exposar en els diferents tallers en que es va organitzar la jornada.
Crisi Global, Solucions Locals, parteix del fet que el model capitalista ha arribat al col·lapse i que, per tant, cal substituir-lo progressivament per un model alternatiu. La Jornada proposa actuacions que van des de modificacions del comportament individual, expressant què és el que cadascú pot fer en els seus hàbits quotidians, fins al nivell comunitari, fent referència a l’actuació des de les institucions locals, autònomiques i entre països. Amb aquest objectiu, l’A Peu de Carrer, s’acompanya amb l’edició escrita del “Kit Anticrisi: una nova cultura cap el decreixement”, preparat des de l’àmbit d’economia i treball. Descarrega't el Kit anticrisi aquí .
Crisi Global, Solucions Locals, és la primera edició de l“A Peu de Carrer” centrada exclusivament en experiències gironines , unes jornades de vocació municipalista que es van iniciar a Girona a principis del 2005 com a continució d'anteriors reunions de balanç. Així mateix, A Peu de Carrer celebra edicions centrades en altres províncies de Catalunya i continuarà en el consolidat format nacional.