Romeva, el segon eurodiputat més productiu de la legislatura




L'eurodiputat d'ICV Raül Romeva ha estat el segon més productiu del Parlament Europeu (PE) durant la legislatura que està finalitzant, segons indica www.parlorama.eu, una pàgina web on es posa nota a la feina feta pels parlamentaris.

Els creadors d'aquesta pàgina web han fet servir dades sobre la presència dels diputats a l'hemicicle, el nombre d'informes preparats, les intervencions orals i les preguntes per escrit, entre altres paràmetres, per crear un rànquing amb els "millors" i "pitjors" parlamentaris de la legislatura.

Tots els 920 diputats que han passat pel PE en els últims cinc anys apareixen al llistat, qualificats amb notes de 0 a 5 en dos apartats: assistència i activitat, i marcats amb fins a cinc estrelles en el cas dels millors i amb fins a cinc polzes cap avall en el cas dels menys "treballadors".

Entre els "cinc estrelles" hi figuren dos eurodiputats catalans, Ignasi Guardans (CiU) i Raül Romeva, però aquest últim apareix fins i tot en la segona posició a la classificació del conjunt dels eurodiputats de l'Eurocambra, només superat per la grega Marie Payanatopoulos-Cassiotou.

Romeva ha considerat "important reconèixer que hi ha moltes formes de tractar la feina que fem aquí" i ha assegurat que ser l'únic representant del seu partit a l'Eurocambra l'ha obligat a "moure's molt". "El fonamental és que la gent sigui conscient que hi ha moltes coses a fer al Parlament, que s'adoni de la seva utilitat i que sàpiga que no es pot venir aquí de vacances", ha afegit.

En el cas oposat al d'aquest diputat català hi figura Juan Naranjo (PP), que cau fins al lloc 837 del global, amb 0 punts en el barem d'activitat, en haver signat únicament 13 declaracions escrites i no haver tingut altres iniciatives que es recullin a l'estudi. Cal recordar que Naranjo només és membre de l'Eurocambra des de l'abril de l'any passat, quan va reemplaçar la seva companya Ana Mato, que apareix com la segona espanyola amb menys activitat.

La web, que no pretén ser un estudi científic i deixa fora una gran part de les activitats parlamentàries com el treball a les comissions i dins dels grups polítics, té com a objectiu donar a conèixer als electors l'activitat dels eurodiputats amb vista als comicis del juny, segons els autors al web.