Els centres cívics, un espai d'oportunitats


El Tinent d’Alcalde de Polítiques Socials i Cooperació, Joan Olóriz, acompanyat del cap de secció de la Xarxa de Centres Cívics de Girona, Amadeu Mora, han presentat avui en Roda de Premsa la memòria d’activitats de la xarxa de Centres Cívics de la ciutat corresponent a l’any 2008. Olóriz ha destacat la important tasca que realitzen els centres cívics com un espai d’oportunitats, que doten els barris d’un lloc de trobada, de relació, de formació i de participació ciutadana, en els que els principals protagonistes són els ciutadans i ciutadanes de Girona organitzats o coproduint activitats amb el recolzament de l’Ajuntament.

L’increment d’activitats durant el 2008 respecte l’any anterior ha estat de 520 activitats (33,8%), amb un increment d’usuaris de 4.166 (19,82%). Aquests destacables augments es deuen en gran part a l’obertura del nou centre cívic del Ter, que durant l’any 2008 ha portat a terme 320 activitats, així com la remodelació i impuls que s’ha donat al Centre Cívic de Pedret i l’augment d’activitat de centres com el de Sant Narcís. Aquestes dades es tradueixin en que un de cada quatre habitants de Girona participa en activitats programades als Centres Cívics, entre les que destaquen els cursos, les reunions i cessions d’espais per a suport a organitzacions i els espectacles.

Una dada també destacable que Olóriz ha volgut destacar és la important implicació de les dones en les activitats desenvolupades als centres cívics, representant el 68,2% sobre el total d’usuaris.

Podeu accedir al detall de la memòria fent click aquí