Raül Romeva celebra el rebuig definitiu de la directiva de 65 hores



L’eurodiputat per ICV i candidat a les eleccions europees del proper mes de juny, Raül Romeva, ha celebrat el rebuig definitiu de la directiva de les 65 hores. Segons ha declarat Romeva “és un motiu de gran satisfacció haver impedit des del Parlament Europeu que aquesta directiva prosperés.” No obstant això, l’eurodiputat ecosocialista ha recordat que tot hauria pogut anar més ràpid si els Grups Socialista i Lliberal-Demòcrata haguessin votat favorablement a l'esmena proposada per Verds/ALE i GUE en què demanàvem al retirada de la Directiva.

Aquesta és la primera vegada que l’Eurocambra s’ha plantat en el comitè de conciliació. En relació a aquest fet, Romeva ha esmentat que “lògicament l’amplia majoria parlamentària que finalment va rebutjar la proposta el desembre passat hi ha tingut molt a veure”. D’aquesta manera, la famosa directiva de les 65 hores ha quedat definitivament enterrada com a projecte legislatiu de la UE, almenys en el format i continguts actuals. La voluntat del Consell d’ampliar i flexibilitzar el temps de treball setmanal ha estat finalment desestimada després que a la taula de conciliació amb el Parlament Europeu no s'arribés a cap acord. L’Eurocambra ja havia rebutjat per àmplia majoria, en segona lectura, el text acordat pels vint-i-set. Malgrat tot, en no haver prosperat l’esmena dels Verds europeus que demanava directament la retirada del text a la Comissió, la proposta encara continuava sobre la taula fins ahir.

Finalment Romeva ha llançat un missatge d’alerta futura en relació al tema: “La qüestió no está, però, definitivament enterrada. No oblidem que Berlusconi i Sarkozy continuaran exercint una gran influència al Consell per tal que aquest pressioni la Comissió per tirar endavant la seva idea. I si el President de la Comissió Europea torna a ser Barroso no tinc cap dubte que aquest cedirà com ha fet al llarg de tot aquest mandat”. En aquest sentit, el candidat europeu per ICV ha recordat que per poder aturar una nova envestida als drets dels treballadors i treballadores europeus cal que la correlació de forces sortint de les eleccions del proper 7J doni una força important a les forces de l'esquerra verda.