Miralles i Herrera es feliciten per la reedició de l´acord d´ICV-EUiA per les europees

El coordinador general d´EUiA i el secretari general d´ICV han ofert una roda de premsa després de la reunió del Consell de Govern de la coalició

El coordinador general d´EUiA, Jordi Miralles, i el secretari general d´ICV, Joan Herrera, han ofert avui una roda de premsa per explicar els acords del Consell de Govern de la coalició i comentar l´actualitat política.

En el seu torn, Miralles ha valorat molt positivament que ICV-EUiA hagi tancat, de nou, un acord per participar conjuntament a les properes eleccions europees del 7 de juny, i ha recordat que ahir el Consell Polític d´IU ja va ratificar l´aliança amb el 80% dels vots afirmatius.

Miralles ha dit que la coalició té una proposta nítida d´esquerres i ecologista i l´objectiu de contribuir a una Europa més social, doncs les conseqüències de la crisi estan colpejant als treballadors i als sectors populars al conjunt de la UE. “Volem donar alternativa a aquesta Europa i avantposar els drets de les persones” ha declarat Miralles, qui ha anunciat que centraran la seva campanya als barris i al món del treball. Segons el dirigent d´EUiA “nosaltres volem enfortir la casa roig i verda que representa la coalició, mentre d´altres criden a cases comunes o a la casa gran del catalanisme, que fa aigües per tot arreu” i ha afegit que esperen obtenir bons resultats a aquestes europees.

D´altra banda, el coordinador general d´EUiA ha destacat la contribució de la coalició a l´actualització de l´Acord d´Entesa, que ha insistit consideren “estratègic”. I també ha tingut unes paraules pels nous ministres Chaves i Blanco, que ens visitaran aquests dies: “Donem la benvinguda als ministres espanyols, però els recomanem que no vinguin a fer turisme o de visita de protocol, sinó a resoldre els compromisos amb els catalans: que compleixin amb el finançament i l´Estatut i siguin lleials amb el Govern de Catalunya”, ha sentenciat Miralles.

Pel que fa al secretari general d´ICV, Joan Herrera, aquest ha advertit que "ICV-EUiA no estarem en un pacte de la Llei d´Educació de Catalunya que no obeeixi a un Govern d´esquerres". "No pot ser que el PSC accepti el xantatge de CiU perquè les escoles d´elit continuïn rebent finançament públic quan tots els governs del PSOE menys el d´Extremadura, fins i tot a Cantàbria amb el Partit regionalista, hagin denegat els concerts a les escoles que segreguen els nens i nenes", ha lamentat Herrera després de la reunió del Consell de Govern de la coalició, que ha situat el tema de la LEC com un dels principals problemes que avui té el Govern d´Entesa.

En aquest sentit, Herrera ha dit "esperar una correcció" dels socialistes en el que resta de tràmit parlamentari fins que la llei arribi a aprovar-se en el ple del Parlament de Catalunya.

Respecte als problemes del retard en el finançament i en el desplegament de l´Estatut, Herrera ha reclamat al ministre de Relacions amb les Comunitats Autònomes, Manuel Chaves, que aprofiti la visita a Catalunya per explicar el temps i el com desplegarà l´Estatut. "Calen fets i no paraules de manera immediata", ha subratllat. De la mateixa manera, el secretari general d´ICV també s´ha dirigit al nou ministre de Foment, José Blanco, per demanar-li "un canvi de d´orientació i de ritme", en el ministeri i el traspàs de rodalies. "Cal prioritzar les rodalies, sobretot en l´àrea metropolitana de Barcelona on la falta de trens regionals i semidirectes provoca un greu problema de tap en un coll d´ampolla", ha dit Herrera, alhora que ha instat al ministre a traspassar la gestió dels aeroports i el model aeroportuari.

Fórmula conjunta de grup al Parlament Europeu

Pel que fa a les eleccions europees, ICV-EUiA han acordat treballar conjuntament per representar una "opció catalanista d´esquerra verda compromesa amb una Europa democràtica, social i mediambiental, contrària a la directiva de retorn o de les 65 hores". "En aquestes eleccions ens juguem cap on camina Europa", ha afirmat Herrera.

Preguntat pels periodistes sobre el grup parlamentari on s´inscriuria la coalició a nivell europeu, Herrera ha dit que s´està treballant per aconseguir una fórmula conjunta entre l´Esquerra Unitària (GUE) i Els Verds/Aliança Lliure Europea (ALE).