Participació dels regidors del grup municipal d’ICV-EUiA a la concentració contra la LEC


Més de mig miler de professors es van concentrar ahir davant d'una desena d'ajuntaments gironins. Els portaveus sindicals van manifestar que pensen fer una nova convocatòria de vaga per al mes de juny si el departament tira endavant mesures com les de voler suprimir les hores del pati com a lectives. Una mesura que es va exposar en la mesa sectorial. La setmana que ve, durant la propera mesa, s'haurà de veure si els sindicats acaben apostant per la convocatòria de vaga. De la mateixa manera, s'iniciarà una nova campanya reivindicativa on cada centre, i de forma voluntària, podrà expressar la seva disconformitat penjant-hi pancartes.

A Girona la concentració es va fer a la Plaça del Vi, davant de l’ajuntament, i va contar amb la presencia i el suport del tinent d’alcalde Joan Olóriz i la regidora d’educació Núria Teres.

També ahir, el diputat d’ICV-EUiA, Lluís Postigo, amb altres membres de la coalició, va denunciar ahir davant l'escola Les Alzines de Girona que el Govern destina anualment 3,5 milions d'euros a les dues escoles que hi ha a la demarcació que segreguen els alumnes per sexe. La coalició vol que aquests diners es destinin a fer escoles noves i no a subvencionar centres que, per ICV-EUiA, no garanteixen una educació amb "vocació de servei públic".

"Reclamem que els nostres socis de Govern facin una aposta per una llei d'esquerres i que no cedeixin a les pressions de CiU", també es va remarcar que la coalició no donarà suport a la llei, que està pendent d'aprovar-se al Parlament, perquè "no recull l'esperit del Pacte Nacional per l'Educació".

Per ICV-EUiA, també hi ha altres punts que els "forcen" a votar que no a la normativa. "Volem que quedi clar que les escoles concertades tenen les mateixes obligacions que les públiques i cal una redacció precisa", va remarcar Miguel Ángel Díaz, coordinador de l’organització de joves.

La coalició també reclama al Govern que els ajuntaments tinguin més protagonisme en la gestió dels recursos dels centres escolars i que "quedi clar" que les escoles que reben diners públics "han de respectar les normes". "No tirarem la tovallola fins a l'últim moment i intentarem convèncer els socis de Govern que el que defensem és el correcte", va assenyalar el diputat Lluís Postigo.