No a la segregació de sexes en el model educatiu

ICV- EUiA adverteix que no podrà donar suport a la LEC si no deixa clar que el model educatiu català no aposta per la segregació de sexes i que permetrà retirar els concerts a les escoles d’elit.

La portaveu del grup parlamentari ecosocialista, Dolors Camats, ha advertit avui que la formació ecosocialista no “podrà donar suport a la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) si no garanteix que el model educatiu català exclou la segregació de sexes finançada amb diners públics. La llei ha de permetre la retirada de concerts a aquestes escoles”. “La decisió del Govern de Cantàbria de retirar el concert a una escola o l’anterior decisió del govern de Castella-La Manxa de denegar un concert a un escola que segregava per sexes emparant-se en la LOE obliga a un Govern d’Esquerres a actuar en la mateixa línia”, ha afegit la diputada.

“Esperem que l’experiència de Cantàbria i l’actitud d’altres Comunitats Autònomes que s’han manifestat en el mateix sentit obrin una reflexió profunda i serena en els socis de Govern d’Entesa perquè a Catalunya amb diner públic no perpetuem que en les escoles d’elit que separen nens i nenes, majoritàriament de l’Opus Dei, es mantinguin els concerts”, ha remarcat Camats.

Per tot això, Camats ha demanat una reflexió “serena i profunda a ERC i al PSC per aprovar una llei d’educació que es basi en els criteris de no discriminació per raó de sexe i en la igualtat efectiva entre nens i nenes”. “Amb la redacció de la LEC tenim la oportunitat de deixar clar que l’escola mixta és el model de Servei Públic d’Educació, la que permet educar per la igualtat i en igualtat”, ha puntualitzat.