La portaveu d'ICV-EUiA en el Parlament de Catalunya, Dolors Camats, s'ha trobat avui amb les entitats signants del Pacte Nacional per l'Educació (PNE)



La portaveu d'ICV-EUiA en el Parlament de Catalunya, Dolors Camats, s'ha trobat amb les entitats signants del Pacte Nacional per l'Educació (PNE) que es van manifestar el passat 30 de novembre davant del Parlament. Camats ha explicat, en roda de premsa posterior a la reunió, que comparteix amb aquestes entitats "la preocupació" perquè "hi ha qüestions que la llei deixa obertes i que no ho hauria de fer". Camats ha assenyalat com una d'aquestes qüestions que "en una llei que es fa dir de país els recursos públics no han d'anar a les escoles que segreguen nens i nenes, han d'anar a les escoles mixtes i no val deixar aquest tema obert".

Camats ha explicat que, en el marc de la trobada, han estat parlant d'altres "temes que preocupen a aquestes organitzacions des del professorat fins com queda el paper dels ajuntaments, poders locals i quin dibuix queda en la llei a nivell organitzatiu" alhora que ha indicat que els ha traslladat la preocupació de la seva formació en aquests assumptes. La portaveu d'ICV-EUiA en el Parlament ha anunciat que les trobades amb les entitats seguiran per acabar de fer una valoració global del redactat final de la llei.

En aquest sentit Camats ha explicat que ha traslladat a les entitats la intenció de la seva formació de mantenir "les esmenes vives fins el ple i que per tant la possibilitat que es modifiqui la llei hi és si hi ha la pressió adequada en alguns dels aspectes que tindrem", en referència a la possibilitat que socialistes i republicans acceptin millorar la llei en alguns dels aspectes que la formació ecosocialista va marcar com a línies vermelles el passat divendres després de l'acabament de les tasques de la ponència.

Camats s'ha reafirmat en l'acord d'Entesa signat per les tres formacions que integren el Govern de la Generalitat el passat mes de novembre del 2006 i ha acusat a PSC i Esquerra de trencar el pacte de govern. "L'encàrrec que teníem era fer una llei que tingués una majoria política i social i que recollís el PNE. Una llei que no reculli aquesta majoria i que no reculli el PNE és una oportunitat perduda", ha dit Camats al mateix temps que ha explicat que l'acord del primer govern d'esquerres "encarregava fer un PNE i ho va fer i l'acord d'Entesa encarregava fer una llei que recollís el PNE". Camats ha assegurat que ICV-EUiA "es reafirma en el pacte d'Entesa i creiem que la llei això no ho fa i per tant s'està vulnerant el pacte de Govern".

La portaveu ecosocialista a la cambra catalana s'ha trobat amb CC.OO, UGT, FAPAC, FAPAES, AJEC i Moviment per la Renovació Pedagògica.