C’s comparteix candidatura europea amb una formació ultracatòlica polonesa

Tot i definir-se com un partit laic i liberal s'uneix amb la Lliga de les Famílies de Polònia, d'ideari marcadament homòfob
La coalició europea amb què Ciutadans (C’s) concorrerà a les eleccions del 7 de juny està provocant una autèntica guerra civil en la formació espanyolista, en bona part pels peculiars socis que s’ha buscat. El conflicte és important entre el president de C’s, Albert Rivera, i els altres dos diputats al Parlament del partit, Antonio Robles i José Domingo. El primer defensa l’aliança que s’ha formalitzat amb la plataforma irlandesa Libertas i que l’exdirector de l’ONCE Miguel Durán encapçali la candidatura, mentre que Robles i Domingo s’hi oposen.

Segons el seu ideari, C’s és una formació laica i liberal, però entre els seus socis europeus hi haurà la Lliga de les Famílies Poloneses, un partit ultraconservador i ultracatòlic que va formar part del Govern polonès encapçalat per Jaroslaw Kaczynski, germà del president del país, Lech. La Lliga de les Famílies Poloneses és una de les forces més radicals del panorama polític polonès, on exerceix d'habitual fuet contra l'homosexualitat i la prostitució. La seva aportació a la coalició de govern dels bessons Jaroslaw i Lech Kaczynski li va valer quedar-se sense representació parlamentària en les passades eleccions de 2007, amb les quals els liberals es van alçar amb el poder.

Libertas és una plataforma que va impulsar el no al Tractat de Lisboa a Irlanda, assolint la victòria en el referèndum. La Lliga de les Famílies Poloneses també és una formació euroescèptica, condició que en principi no té C’s, que també s’ha unit amb el Partido Socialdemócrata d’Eduardo Tamayo, el famós tránsfuga socialista que va permetre la presidència d’Esperanza Aguirre a la Comunitat de Madrid la passada legislatura.

Font: El Triangle