Raül Romeva: "No pot ser que aquesta crisi la paguin els treballadors, els immigrants i les dones"



Entrevista a Raül Romeva, cap de llista d'ICV-EUiA a les eleccions del Parlament Europeu del proper 7 de juny, publicada avui a Diari de Girona.

Candidat d'ICV-EUiA. Nascut a Madrid el 1971 però resident a Sant Cugat del Vallès des de fa anys, Raül Romeva intentarà entrar per segon cop al Parlament Europeu situat com a número 2 de la llista d'IU-ICV. Durant els darrers cinc anys ha treballat des de Brussel·les qüestions com la igualtat de gènere, els drets humans, els afers exteriors i les relacions amb Amèrcia Llatina, i s'ha revelat com el segon diputat més actiu de tot el Parlament.

Preocupat per les darreres enquestes, que de moment el deixen fora del Parlament Europeu?
No, perquè n'hi ha moltes que ens situen a dins. Les enquestes són molt relatives, perquè s'han fet abans que comencés la campanya i perquè he constatat que, a mesura que avança, la gent va coneixent les nostres propostes. Estic convençut que, quan arribi el dia de les eleccions, hi haurà una correcció, perquè les enquestes són una mera orientació. No em preocupa perquè estem parlant de marges molt petits, així que fem la campanya amb normalitat.

Continuen satisfets de presentar-se amb Izquierda Unida, un partit que en les últimes eleccions ha anat a la baixa? El problema és que la circumscripció és espanyola, i per tant has de fer una coalició amb aquelles formacions amb les quals tens afinitat programàtica. No és qüestió d'estratègia, sinó de programa. D'altra banda, la davallada d'Izquierda Unida a l'Estat és relativa, perquè es va veure perjudicada pel tema de les restes. En aquest cas no passarà, per tant, el perill del vot útil desapareix. El discurs del vot útil que vol fer el Partit Socialista en aquestes eleccions és doblement fals, primer, perquè no escollim president, i segon, perquè tots els vots compten i no cal que algú que vulgui votar una opció en voti una altra perquè creu que el seu vot no comptarà.

Per veure l'entrevista completa fes click aquí