Minimitzem residus amb la Deixalleria Virtual

La deixalleria virtual de Girona celebra aquest mes el seu 3r aniversari.

El web deixalleriadegiorna.org va néixer el juny del 2006 com a eina per mostrar als ciutadans el millor camí per gestionar els residus especials (els que no es poden llençar als contenidors de la via pública), ja sigui a través de les deixalleries fixes, les deixalleries mòbils o bé a través del servei de recollida de voluminosos i el de restes vegetals.

Amb l’objectiu de mostrar també una alternativa per donar una segona o tercera oportunitat a aquells objectes que encara són d’utilitat, des de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona, es va crear el servei d’ofertes i demandes.

Ara ja fa 3 anys aquest portal web va entrar en funcionament i, des de llavors, a través del servei d’ofertes i demandes s’hi han registrat 543 usuaris que han fet públics 1.152 anuncis amb la intenció de buscar o oferir gratuïtament objectes, encara útils, i facilitar-ne així l’intercanvi i la reutilització. En el transcurs d’aquest temps, electrodomèstics, aparells electrònics, mobles, objectes de decoració i bicicletes són els articles que més s’han anunciat.

I és que cada vegada són més les persones que, a banda dels Mercats d’Intercanvi que es fan a la ciutat, aposten per l’intercanvi com a opció per un consum més responsable i defugir de la cultura del “comprar, usar i llençar”.


GIRONA TRIA