El regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Girona, Enric Pardo exposarà el complex de Campdorà en la jornada organitzada per la Cambra de Comerç


La comissió de Qualitat i Medi Ambient de la Cambra de Comerç de Girona ha organitzat per dilluns vinent al matí una jornada que girarà entorn a la gestió de residus i al futur complex de Campdorà, al terme municipal de Girona.

La sessió informativa es farà a la sala d'actes de la Cambra i es titularà "Oportunitats de valorització de residus".

Inicialment s'havia pensat amb motiu de l'aprovació de la nova directiva marc sobre residus i les oportunitats de negoci que genera l'aprofitament dels residus industrials o domèstics, però s'ha decidit incloure també una exposició sobre la futura planta de residus de Campdorà. La nova normativa l'explicarà el director de la divisió de Residus de l'Agència de Residus de Catalunya, Jordi Renom.

Per tractar els residus de la ciutat de Girona i la comarca del Gironès, el regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Girona, Enric Pardo exposarà el complex de Campdorà.

A la segona part de la jornada, el director -gerent de Trargisa, Alfred Viñas, i el director tècnic de l'àrea de residus de la mateixa entitat, Jordi Bardají, parlaran sobre l'actual incineradora de Campdorà i el director de la Borsa de Subproductes de Catalunya, Xavier Elías, presentarà el seu llibre Reciclatge de residus industrials, residus sòlids urbans i fangs de depuradora.

La presentació de la jornada anirà a càrrec del president de la Cambra, de Domènec Espadalé, i el president de la comissió de Medi Ambient de la Corporació, Joan Josep Alcalá. La cloenda anirà a càrrec de la directora de l'Agència de Residus de Catalunya, de Genoveva Català.

Tots els ponents formen part de les administracions que impulsen el nou model de gestió de residus, incloses les instal·lacions de Campdorà que inclouen una nova incineradora. Inicialment es preveu que pugui entrar en funcionament a inicis de l'any 2013. Un cop entri en funcionament, està previst enderrocar l'actual incineradora.