Prevenció del glaucoma en la gent gran


Dins del conveni signat entre l'àrea de política social de l'ajuntament de Girona i la Fundació Agrupació Mútua, aquest dilluns 15 de juny, s'han organitzat una serie d'activitats sobre la salut, en concret respecta a la prevenció del glaucoma en la gent gran.
Durant tot el dia una unitat mòbil instal·lada en una furgoneta al Pont de Pedra, ha realitzat proves de prevenció, al igual que el dijous passat que es van poder realitzar 100 diagnosis de pressió intraocular a les persones que van desplaçar-se fins a la unitat mòbil del centre de la ciutat.
A les 6 de la tarda, en el edifici Fòrum del carrer Albereda, es va realitzar un acte informatiu sobre el glaucoma en la gent gran. L'acte el va presentar el regidor de l'àrea de polítiques social, Joan Olóriz, que va destacar la fructífera col·laboració entre la fundació i el ajuntament. Desprès la representant de la fundació, la sra. Imma Playà va explicar els treballs que realitza aquesta en temes de prevenció i salut amb les persones grans, els infants i les persones descapacitades. Per últim va intervenir el doctor Joan Tarros. que va fer tota una dissertació sobre que és el glaucoma i la seva prevenció. Una de les causes principals de ceguera detectada als països occidentals respon a la hipersió intraocular. Aquesta malaltia, que afecta el nervi òptic, el glaucoma, la pateixen un 15% dels gironins majors de 60 anys, xifra que s'ajusta a la mitjana catalana, segons l'estudi de l'Institut d'Oftalmologia de Girona. Una de les característiques més negatives d'aquesta patologia és la impossibilitat de la seva detecció en les fases més inicials sense una prova expressa, ja que quan una persona s'adona que ha perdut camp de visió "és quan aquesta ja està molt afectada", va explicar l'oftalmòleg.