Girona aprova un pla amb 60 accions per fomentar la igualtat per abans del 2011


Incorporar més dones als serveis mediambientals fins a arribar a la paritat, aconseguir que els homes participin més en els actes de rebuig contra la violència de gènere i crear una xarxa d'empreses de Girona compromeses amb la igualtat són algunes de les 60 accions incloses en el Pla Local d'Igualtat de Girona que pretén reduir les diferències entre homes i dones.
L'equip de gover tripartit va aprovar dijous de manera inicial el projecte que es porta treballant des de l'any passat conjuntament amb entitats i ciutadans de Girona. Per redactar el pla es va fer un llarg procés de participació que ha consistit en tallers i xerrades.
La regidora d'Hisenda, Maria Angels Freixenet (PSC), va explicar que en els pròxims mesos s'hauran de concretar quines són les accions prioritàries i quin és el pressupost per portar-les a terme. Un cop s'hagi fet aquesta tasca de classificació se seguirà el treball de desenvolupament que està previst tancar-se abans de la fi de la mandat, el juny de 2011.
El regidor de Polítiques Socials, Joan Olóriz (ICV-EUiA), va destacar la col·laboració amb les entitats i els ciutadans. A més va posar de relleu que el Pla Local d'Igualtat és més necessari en un moment de crisi per "no perdre els avenços" que s'han pogut produir en el període anterior.