Raül Romeva: “ICV-EUiA és la millor garantia contra l’amenaça d’una reforma laboral”


El candidat per ICV a les properes eleccions europees, Raül Romeva, ha afirmat avui que "el vot més útil és votar per qui realment defensa els drets de la gent treballadora". Romeva ha remarcat que cal combatre la crisi amb els treballadors, "no contra els treballadors" i, en aquest sentit, ha recordat que votar ICV-EUiA "és la millor garantia contra l'amenaça d'una reforma laboral". Romeva ha reiterat així el compromís de la seva formació d'oposar-se a qualsevol proposta de reforma laboral orientada a abaratir l'acomiadament o que augmenti la precarietat laboral.

En aquest sentit, Romeva ha dit que "no acceptarem una reforma laboral que comporti la retallada de drets, no podem permetre que amb la crisi com a excusa hi hagi cap pèrdua de drets" alhora que ha advertit del perill que significa que alguns sectors vulguin impulsar una reforma laboral amb "l'amenaça d'una retallada de drets" com volien dur a terme Zapatero i CiU

En una roda de premsa que ha ofert aquest matí acompanyat per Joan Herrera a l'empresa ALSTOM de material mòbil ferroviari, on s'han reunit amb el comitè d'empresa, el candidat ha lamentat que "tot i ser un sector estratègic de futur, amb una demanda creixent hi hagi riscos que es produeixin situacions complicades i els treballadors i treballadores perdin drets" i per això ha dit que en serà el seu altaveu. "Cal apostar econòmicament i políticament per aquest sector", ha afegit.

De la mateixa manera, Romeva ha dit que "una de les prioritats de Unió Europea i dels governs europeus ha de ser crear llocs de treball dignes", i per això ha demanat un nou tipus d'intervenció pública per crear "nous llocs de treball i per promoure un nou model productiu basat en l'economia verda".