Els gironins que reben la renda d´inserció creixen un 39% en només cinc mesos

Un total de 2.762 gironins perceben cada mes la renda mínima d'inserció, una prestació que ronda els 400 euros mensuals, i que la Generalitat paga reinserir socialment i laboralment els beneficiaris. Els seus beneficiaris acostumaven a ser exclosos socials i famílies desestructurades, però la crisi econòmica i el creixement de l'atur, ha disparat el nombre de preceptors. Segons va avançar ahir Ràdio Girona, a les comarques gironines el nombre de beneficiaris ha pujat un 39% en el que portem d'any, i cada vegada la reben més caps de família que s'han quedat a l'atur i no poden pagar les despeses que han d'afrontar de forma regular.
En el conjunt de Catalunya, Les sol·licituds per obtenir una renda mínima d'inserció es van triplicar en el primer trimestre de 2009 respecte al mateix període de 2008. finals de març passat, 16.104 persones rebien aquesta ajuda.
La majoria dels sol·licitants, el 67%, són dones. I abunden les persones soles: El 40% de les persones que volen accedir a aquesta renda no tenen familiars al seu càrrec, mentre que el 26% mantenen famílies monoparentals. Aquests sol·licitants són la punta d'un iceberg que sembla immens: En 50.000 famílies catalanes, els dos progenitors han deixat de rebre el subsidi d'atur, segons la Generalitat.
Font: Diari de Girona

IU i ICV-EUiA demanen la compareixença de Zapatero al Congrés per a parlar de la crisi

El grup parlamentari del Congrés dels Diputats d´IU i d´ICV-EUiA va registrar ahir a la cambra baixa la sol•licitud de compareixença del president del Govern per a què aquest informi de la situació econòmica i de l´evolució de l´atur en un Ple monogràfic sobre la crisi econòmica que es realitzaria d´aquí a dues setmanes.

Aquest grup parlamentari vol que els socialistes compleixin amb el que es van comprometre el passat gener, amb què José Luis Rodriguez Zapatero comparegui al Congrés per a debatre sobre la crisi en un Ple monogràfic, abans que finalitzi el mes de juny.