Campanyes de reforç per la recollida selectiva adreçada als establiments comercials i de restauració de la ciutat


El regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Enric Pardo, juntament amb la presidenta de l’Associació de Comerciants i PIMES de Sant Narcis – Zona Sud i Pl. Assumpció, Eva Maria Trias, i el president de l’Associació de Comerciants de la Plaça del Lleó, Josep Campmajó, han presentat dues campanyes de reforç per la recollida selectiva adreçada als establiments comercials i de restauració de la ciutat.

- Campanya per el foment de la recollida selectiva del vidre a bars i restaurants del barris de Sant Narcis, Santa Eugènia i Can Gibert del Pla.

- Campanya de reconeixement dels comerços responsables amb la recollida selectiva amb l’entrega d’un segell verd.

En la roda de premsa Enric Pardo ha explicat que una educadora ambiental de la campanya Girona Tria ha visitat els establiments del sector d’hostaleria i restauració d’aquest barris de la ciutat, amb l’objectiu d’informar als comerciants de les millores del servei de recollida del vidre. Una d’aquestes millores és que, per tal de facilitar-los en origen el reciclatge del vidre, l’Ajuntament els ofereix gratuïtament un cubell de 90 litres de capacitat, tipus Ale-hop, amb rodes i equipat amb un mecanisme d’elevació que permet el buidat fàcil al contenidor de carrer. Durant la roda de premsa el mateix regidor a fet una demostració del seu funcionament. En total són 38 els comerços que han sol·licitat aquest cubell d’ús exclusiu.

Pardo també a explicat que els contenidors de carrer han de tenir la boca adequada per permetre el buidat dels cubells tipus Ale-hop, és per això que els d’aquests barris s’aniran adaptant progressivament. Es preveu la col·locació de 36 nous contenidors tipus campana amb boca gran en substitució dels actuals de boca petita.Dels contenidors que es substituiran, una part serviran per completar alguna àrea d’aportació que no disposa de contenidors de vidre i altres s’utilitzaran per substituir algun dels que estan molt deteriorats.

El regidor he remarcat que amb l’objectiu de seguir treballant en la gestió dels residus de la ciutat, l’Àrea ha iniciat una campanya de reforç de la recollida selectiva adreçada als establiments comercials i de restauració de la ciutat. L’acció te per objectiu informar i sensibilitzar de la importància de la correcta gestió dels residus comercials, visitar els locals per identificar i valorar les bones pràctiques en matèria de residus i finalment, reconèixer l’esforç mitjançant l’entrega d’un distintiu amb l’eslògan “Aquí triem bé”, sinònim de comerç responsable,compromès i respectuós amb la recollida selectiva i el medi ambient.

El distintiu és un adhesiu, molt visual amb l’eslògan de la campanya i que es pot enganxar a la porta d’entrada, que atorga a l’establiment l’adjectiu de sostenible, fet que els clients i ciutadans poden reconèixer in situ i valorar-ho positivament. A més tots aquells establiments mereixedors d’aquest segell verd apareixeran llistats a l’apartat web d’aquesta campanya.

En total son 90 establiments que han rebut aquest distintiu i ja apareixen llistats al web de la campanya www.ajuntament.gi/aquitriembe.