Més de 600 nens sahrauís passen l'estiu a Catalunya


Un total de 636 nens sahrauís de 7 a 12 anys arribaran a Barcelona aquest dimecres a la nit per passar les vacances amb famílies catalanes de 186 municipis, que els reben en acollida durant uns dos mesos. Durant l'estada dels nens a Catalunya, i en el marc del projecte Vacances en Pau, està prevista per al dia 12 de juliol una manifestació a Barcelona per denunciar la situació del poble sahrauí, en què participaran els nens i les seves famílies d'acollida, que finalitzarà amb una festa.


Fonts de l'organització han recordat en un comunicat que amb aquesta acció solidària els nens poden sortir de l'entorn hostil dels camps de refugiats -on viuen les seves famílies des de 1975- conèixer la vida fora del desert i de la seva realitat i conviure amb altres nens.

El projecte d'acolliment temporal "Vacances en Pau", pretén a més detectar possibles problemes de salut i proporcionar als nens una atenció mèdica i una alimentació equilibrada.

Els nens seran rebuts per voluntaris del moviment solidari amb el Poble Sahrauí del Prat de Llobregat (Baix Llobregat), i traslladats a una escola d'aquesta població en autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona, que també col·labora en aquest projecte solidari, des d'on es repartiran entre les famílies.

Font: La Malla