Joan Olóriz deixa la dedicació exclusiva a l´Ajuntament per tornar a fer de professor

El tinent d'alcalde de Polítiques Socials i Cooperació de l'Ajuntament de Girona, Joan Olòriz (ICV-EUiA), ha demanat reincorporar-se a les seves tasques de docència, motiu que li impedirà cobrar la dedicació exclusiva que rep des de fa sis anys. Això significa que l'Ajuntament li pagarà un xic menys de les arques municipals com a portaveu i regidor i per assistir als plens i comissions informatives, però a canvi tindrà el sou de professor.
Olóriz ja ha comunicat aquesta decisió al seu grup municipal, que forma juntament amb Enric Pardo i Núria Terés, i s'ha arribat a l'acord que cap dels dos regidors assumeixi aquesta dedicació exclusiva que corresponia a Iniciativa en virtut del pacte del govern tripartit de l'Ajuntament de Girona. El tinent d'alcalde ha explicat a Diari de Girona que no volia que aquesta decisió sortís a la llum pública. No obstant això, a preguntes d'aquest diari ha explicat que ha optat per tornar a treballar fora de l'Ajuntament per motius "vitals i polítics".
Per una banda, ha explicat que políticament l'àrea de Polítiques Socials i Cooperació està està força desenvolupada i que ell ja es "guanya prou bé la vida tenint en compte el que veig cada dia. D'aquesta manera estalviaré un sou". Olóriz diu que "cal ser més auster" i apunta que intentarà dedicar les mateixes hores a l'Ajuntament, tot i que en haver d'estar en un institut potser algun cop no podrà fer l'atenció personalitzada tant ràpidament com ho feia fins ara.
Afirma que, en part, vol destruir la imatge dels polítics "que cobren molt diners" de les administracions públiques, ja que hi ha "rebuig cap a la política" entre la ciutadania. Indica que "vol donar exemple, però no "cap lliçó".
En un àmbit més vital, assenyala que no entén "la política com a professió, sinó com una part de la meva vida" i que després de sis anys "és hora de no perdre contacte" amb la seva professió "i de tornar a trepitjar el lloc de feina". "A la política hi sóc provisionalment", esmenta.
Malgrat que en algunes ocasions Iniciativa hagi estat un dels causants de friccions dins del govern tripartit, el portaveu ecosocialista assegura que la seva decisió no és una primera mostra d'un futur allunyament de la seva formació envers els altres dos socis. El darrer cas, encara vigent, és el pavelló que el PSC i ERC impulsen al parc de la Devesa. Amb els socis de govern "estem tan distanciats i tan propers com el primer dia", afirma, al mateix temps que recorda que les crítiques de la seva formació envers alguns acords del mateix govern gironí i fins i tot català "no vénen d'ara".

Font: Diari de Girona