Aprovada al Ple de Girona una moció de suport al col·lectiu LGTB

Ahir dimarts es va aprovar al Ple Municipal la moció presentada a proposta del nostre grup municipal, per donar suport al col·lectiu de Lesbianes, gays, transsexuals i bisexuals. La moció va ser aprovada per la totalitat dels grups municipals, excepte el PP, que no la va votar en la seva totalitat i es va abstenir en els punts 1, 2 i 5.
Durant l'exposició de la moció, Núria Terés,en representació dels grups municipals que formen part del govern municipal, va destacar que, coincidint amb la commemoració de diversos esdeveniments, lleis i l'aniversari del 28 de juny com a dia internacional de l'alliberament LGTB, la moció vol ser una crida a la societat gironina per eradicar tota forma de persecució, menysteniment, discriminació, exclusió, ... per causa de l’orientació sexual i la identitat de gènere.

En definitiva, ens trobem davant del respecte profund de les diferències entre persones. Respectar i fins i tot apreciar aquestes diferències com una riquesa social. Entenent que les diferències no tenen res a veure amb les desigualtats. La diversitat és un valor positiu. La diversitat ens enriqueix com a societat. Altres col·lectius al llarg dels temps també han lluitat per reivindicar els seus drets. La lluita feminista n’és un exemple encara en procés d’arribar a la plena igualtat. No és una lluita dels col·lectius en solitari. Ha de ser una lluita de tota la societat. Hem de fer nostres les causes justes i com diu Xavier Joanpere, “Les causes no estan perdudes, sinó que són pendents, i només es perden aquelles que s’obliden o s’abandonen”. Certament la nostra societat catalana i espanyola és pionera en els avenços en aquesta causa.

Amb aquesta moció, doncs, es vol continuar treballant per a la vertadera igualtat, en drets, en oportunitats, en llibertats, de totes les persones i en especial a les persones lesbianes, gays, transsexuals i bisexuals.

Els acords que recull la moció aprovada ahir al ple són els següents:

1. El reconeixement institucional i el suport d'aquest Ajuntament a la declaració del 28 de juny com dia Internacional d’alliberament LGTB.

2. L'Ajuntament de Girona manifesta el seu suport a la iniciativa promoguda pel moviment de lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals perquè l'Organització Mundial de la Salut deixi de considerar la transsexualitat com una malaltia mental.

3. L'Ajuntament de Girona es compromet a augmentar el suport a la realització de campanyes de sensibilització i de formació en contra de la discriminació, i a donar suport qualsevol mesura que ajudi a pal·liar la situació d'exclusió i de fustigació que sofreixen les lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals.

4. L'Ajuntament de Girona es compromet a condemnar tots els actes que de manera implícita o explícita fomentin l'homofòbia i la transfobia, així com instar a les autoritats competents a prendre mesures en contra dels grups que realitzen aquest tipus d'accions.

5. Demanem al Govern de la Generalitat de Catalunya i al Govern del Estat Espanyol mesures contra la discriminació que sofreix el col·lectiu LGTB i en concret portar endavant la llei contra l’homofòbia en aquesta legislatura.

6. L'Ajuntament de Girona insta al Govern de la Generalitat i al Govern de l'Estat que promogui en els organismes internacionals que s'escaigui la condemna dels països que, actualment, castiguen amb la pena de mort la homosexualitat".