La Plataforma d´Usuaris de Renfe atura un tren quinze minuts a Sant Celoni

Més d'un centenar de persones integrants de la Plataforma d'Usuaris de Renfe van aturar ahir durant quinze mintus el primer tren procedent de Figueres en direcció a Barcelona a l'estació de Sant Celoni com a mesura de protesta per la posició de la companyia Renfe respecte a les seves reivindicacions. La portaveu de la Plataforma, Marian Riambau, va explicar que la resposta de Renfe no la consideren apropiada ja que ha estat molt "indefinida" i que no aporta solucions per millorar el sevei actual d'aquesta línia de transport de mitjana distància.
La majoria de gironins que agafen el tren per anar cada dia a Barcelona a treballar i que formen part de la plataforma van pujar a l'estació de Girona, tot i que alguns d'ells ja ho havien fet a l'estació de Figueres, des d'on va sortir el tren de les 6.05 hores. Cal esmentar que part d'aquest col·lectiu ahir va fer una excepcionalitat en la seva rutina i va agafar un tren més d'hora que l'utilitzen diàriament. Un cop a Sant Celoni, més d'un centenar de persones van aconseguir mantenir aturat el tren durant 15 minuts, actuació possible gràcies també a la col·laboració de la Plataforma d'Usuaris de Sant Celoni.
L'acte, de caire ludicofestiu, va desenvolupar-se sense cap mena d'incidències. De totes maneres, i com a mesura preventiva per controlar en tot moment l'actuació, a l'estació s'hi podien veure diversos efectius de Mossos d'Esquadra i de personal de seguretat de la mateixa companyia ferroviària.
Per tal de poder tenir el tren aturat i sense possibilitat de poder arrancar -la Plataforma tenia molt clar que en cap moment es podien ocupar les vies- van decidir crear dues rotllanes agafats de les mans als dos primers vagons. Durant els 15 minuts d'aturada i de manera continuada aquests usuaris circulaven en rotllana pujant i baixant del tren. Diverses pancartes van estendre's a l'estació on es podia llegir el lema d'algunes de les seves reclamacions: "El ferrocarril, un servei públic de qualitat per a la Catalunya de ciutat", "Menys TGV igual a negoci; més proximitat igual a servei".
L'acte també va comptar amb la lectura d'un manifest on la Plataforma d'Usuaris en veu de la seva portaveu, Marian Riambau, s'exigia als polítics a prendre part de manera "activa, seriosa, ràpida i eficient" en les seves reivindicacions". A més, es van recordar les demandes que s'insistia per exigir a Renfe, Adif i al Ministeri de Foment que les assumís: una reducció de 15 minuts de la durada del trajecte de tots els trens, garantir que el primer tren amb sortida Figueres arribi a Barcelona abans de les 7.55 hores, reduir el preu de tots els bitllets un 35% i que es retorni el preu d'aquest si es produeixen retards de més de 10 minuts (abonaments inclòs).
Font: Diari de Girona