Exit de la jornada en defensa de l'ensenyament públic i de qualitat



El sindicat assegura que per tipus de centres, els d'educació infantil i primària superen un 83% de seguiment, seguits de les zones d'educació rural (ZER), amb un 80%; els d'educació secundària obligatòria (ESO) i batxillerat (69%), les escoles municipals (62%) i els cicles formatius (57%).

Els tipus de centres on són majoria els que no fan la vaga són les guarderies, ja que el 52% està fent classes, i els serveis educatius, on el seguiment és del 30%.

Per zones, la del Baix Llobregat-Anoia presenta la participació més alta (82%), superior a la de Barcelona Ciutat (75%), la de Barcelona comarques (78%) i el Vallès Occidental (77%). A les comarques gironines, el seguiment és del 74%, a Lleida del 73% i a Tarragona del 75%.
Els regidors del grup municipal d’ICV-EUiA de Girona assisteixen a la manifestació

Els regidors del Grup Municipal d’ICV-EUiA de Girona, Joan Olóriz, Regidor de Polítiques Socials, Núria Terés, Regidora d’Educació i Solidaritat i Enric Pardo, Regidor de Medi Ambient, han assistit avui a la manifestació convocada pels sindicats en defensa d’una educació de qualitat.

La coalició ICV-EUiA comparteix els motius dels convocants de la vaga pel que fa la insatisfacció respecte de la LEC i no estan conformes amb que la Llei d’Educació s’allunyi del Pacte Nacional per a l’Educació, acordat amb concens i amb l’objectiu comú d’afrontar amb fermesa els reptes educatius.

Des d’ICV-EUiA es vol una Llei d’Educació que aposti clarament per a l’adopció d’un Servei Públic d’Educació, (SPE), que permeti la superació de la dual doble xarxa actual. Per la coalició és indispensable que tots aquells centres que reben fons públics tinguin els mateixos drets i les mateixes obligacions :la gratuïtat, la igualtat en l’accés, l’escolarització mixta i l’escolarització equilibrada, tots aquests aspectes sota la perspectiva imprescindible d’equitat i cohesió social. Així mateix, la LEC ha de poder garantir que l’ensenyament públic, tal i com estableix el propi Estatut d’autonomia, tingui en la laïcitat un dels principis bàsics de tot el sistema educatiu.

Així mateix, la coalició defensa que la LEC faci un compromís més explícit amb el finançament de l’educació. Tal i com estableix el mateix acord pel govern d’Entesa: Arribar progressivament a la mitjana europea (UE-15) de despesa en educació o com concreta el propi PNE: Arribar al 6% del PIB en despesa