El grup parlamentari d'ICV-EUiA carrega contra la campanya 'hipòcrita' dels bisbes contra l'avortament



La portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha declarat aquest dimarts que la campanya contra la interrupció voluntària de l'embaràs de la Conferència Episcopal Espanyola és 'desafortunada, demagògica i hipòcrita'. Camats s'ha mostrat molt crítica amb la campanya publicitària dels bisbes, ja que 'és una campanya que simplifica totalment la qüestió de l'avortament i sobre tot falseja la realitat fent comparacions insostenibles i fent servir imatges de nens quan no és del què estem parlant', ha afirmat. Camats s'ha mostrat partidària de continuar amb la reforma de l'avortament, ja que actualment és un acte tipificat en el Codi Penal i 'aquesta és una situació que ha de canviar'.

En declaracions al Parlament, Camats ha afirmat que el millor que pot fer la Conferència Episcopal Espanyola 'és retirar aquesta campanya i aquests arguments i centrar-se en allò important que ha de formar part del seus objectius'. En aquest sentit, ha assegurat que la reforma de l'avortament no s'ha d'aturar per aquesta campanya.

'La feina de l'Església Catòlica és estar al costat de les persones que pateixen i així ho proclamen', ha declarat Camats, al temps que ha ressaltat que 'quan es parla de l'avortament les persones que pateixen són dones que es troben en situacions límits i situacions no volgudes'.

'Estem parlant d'un acte que està tipificat en el Codi Penal i aquesta és una situació que ha de canviar', ha assegurat. 'S'ha de treure el dret a l'avortament al Codi Penal al nostre país', ha destacat. En aquest sentit, ha manifestat que 'la reforma ha d'incloure altres supòsits. 'Ha de ser una llei que parli de prevenció d'embarassos no desitjats i que garanteixi el dret de les dones en darrer terme i ha de ser una llei de terminis i garantista amb els professionals que tiren endavant aquest tipus d'accions', ha remarcat.