La coalició d’ICV-EUiA participa en la manifestació “Plantem cara a la crisi”

La coalició d’ICV-EUiA va participa a la manifestació “Plantem cara a la crisi” convocada per CCOO i UGT per a protestar contra les greus conseqüències que té sobre els treballadors la crisi econòmica i per a demanar l’aplicació immediata de mesures eficaces per a pal•liar els estralls que causa la crisi en els treballadors.

El diputat, Jordi Miralles, present a la manifestació ha manifestat que “les mesures aplicades pel govern central han estat absolutament insuficients tenint en compte que ja hi ha moltes famílies sense ingressos”. En aquest sentit Miralles ha denunciat el gir cap a la dreta del govern de Zapatero ja que només ajuda al poder econòmic.

El dirigent ha declarat que “és necessària la unió de les forces polítiques d’esquerres i de les organitzacions per a lluitar de manera continuada contra una crisi que no han provocat els treballadors”.

Miralles també ha manifestat que “calen més recursos per als serveis públics i polítiques socials, tan necessàries en una conjuntura com l´actual, més suport al sector industrial i a les petites i mitjanes empreses, millors salaris, un sistema de pensions més just i més protecció per a les persones aturades”.

Per la seva part, Joan Herrera, ha demanat fer “una sortida a la crisi diferent basada en el diàleg social i fonamentada en la defensa d’allò que és públic i amb una aposta per la modernització social”. Per Herrera “el diàleg social és la solució però a més assumint també que l’eixamplament de l’estat del benestar, l’increment de la despesa social i aconseguir que el model de creixement sigui diferent és la base sobre la que ha de créixer aquest país”. Per això Herrera “ha dit prou” davant “les declaracions que demanen sacrificis dels més vulnerables des de tribunes que representen milions d’euros i una entitat financera”.

Herrera ha reclamat que la resposta a la crisi “no ha de ser equidistant entre els més vulnerables i els més poderosos que són qui ha provocat la crisi”. “Les respostes a la crisi no passen per aprofundir les polítiques que han provocat la crisi”, ha afegit Herrera alhora que ha enumerat la desregulació, afavorir contractes precaris, els baixos costos laborals i tenir un model de creixement insostenible des d’un punt de vista social i mediambiental com les causes d’aquesta situació.

Amb tot Herrera ha advertit que “no es tracta de ser solidaris amb els que han provocat la crisi” i ha demanat tot el contrari, “situar l’exigència en aquells que han causat la crisi, les entitats financeres”. En aquest sentit Herrera ha rebutjat el model que defensa la reducció dels costos laborals i ha recordat que en els darrers anys les empreses de l’IBEX han augmentat el seu benefici en un 73% mentre que els sous només han pujat un 4%.

Per això Herrera ha qualificat l’actitud de les entitats financeres d’”irresponsable” i els ha exigit que siguin ells “els primers que han de situar el sacrifici” al mateix temps que ha demanat “no ser solidaris” amb els que han causat la crisi.