Girona incorpora un 20% menys d´alumnes nouvinguts a les aules que el curs passat


Girona ha rebut un 20% menys d'alumnes nouvinguts al llarg d'aquest curs 2008-2009. Fins aquest mes, s'han incorporat un total de 618 alumnes nous. Els 40% dels alumnes provenen del territori espanyol mentre que sis de cada deu són d'origen estranger. La regidora d'Educació, Núria Terés, ha explicat que han notat un 'canvi' en el perfil dels alumnes d'incorporació tardana perquè hi ha menys alumnes de primera vinguda i molts provenen d'altres pobles de les comarques gironines. 'Per l'efecte crida que té la ciutat en moments de crisi econòmica on les famílies creuen que tindran més oportunitats', ha explicat Terés.

El curs vinent 1.180 nens començaran a estudiar P3 a la ciutat, 28 més que el curs passat. Per assumir la demanda de places, la ciutat obre un nou grup d'alumnes d'aquesta edat a l'escola Bruguera. A més, 590 joves hauran de cursar primer d'ESO procedents dels centres públics de primària. El curs passat, n'eren 571. Per això, el curs 2009-2010 hi haurà dos grups de primer de secundària: un a l'IES Carles Rahola i l'altre al Jaume Vicens Vives.

Al conjunt de les comarques gironines han obert 89 nous grups de primària i 15 de secundària. El director dels serveis territorials d'Educació, Andreu Otero, ha explicat que la majoria dels nous grups són 'bolets' que es creen cada curs per assumir la demana d'alumnes.

El pròxim curs estarà marcat pels canvis en la normativa. Otero ha detallat que un dels canvis servirà per 'castigar' el frau en les dades d'empadronament. Quan es detecti, l'alumne serà canviat d'escola a final de curs. A més, a partir d'aquest curs els pares es podran baixar els formularis de preinscripció a través d'Internet.
Font: Diari de Girona