ICV-EUiA celebra que el Parlament Europeu rebutgi una resolució del PP que qüestiona la immersió lingüística

L’eurodiputat d’ICV-EUiA, Raül Romeva, ha celebrat avui que el Parlament Europeu hagi rebutjat una resolució presentada pel PP que qüestionava la immersió lingüística en afirmar que era essencial salvaguardar la possibilitat que els pares i responsables de l'educació triessin la llengua oficial amb què s’han d’educar els seus fills en els països que coexisteixin una o més llengües oficials o una o més llengües regionals. “Celebrem que per una vegada el Parlament Europeu no hagi caigut en la trampa del PP”, ha declarat Romeva alhora.

En aquest sentit, l’eurodiputat ha manifestat que “hem aconseguit corregir un intent d’instrumentalització per part del PP sobre el debat del multilingüisme que no pretenia una altra cosa que debilitar el model català” alhora que ha volgut destacar que la resolució que finalment hem aprovat posa de manifest la necessitat clara d’apostar pel multilingüisme i el model exemplar que tenim ma Catalunya”.

De la mateixa manera, Romeva ha celebrat que l’Eurocambra hagi considerat que la diversitat lingüística d’Europa “constitueix un actiu cultural important i que seria inadequat que la Unió Europea es restringís a unes poques llengües d’àmbit estrictament estatal”. A més, l’eurodiputat ha volgut remarcar també que amb aquesta resolució se salvaguarda “el multilingüisme en els països o regions on coexisteixen dues o més llengües oficials”. En aquesta resolució final, a més, es destaca la necessitat que en les escoles es presti una atenció i un suport especials als alumnes que no poden rebre educació en la seva llengua materna.