El grup d´EUiA, IU, ICV i ERC al Congrés impulsa tres iniciatives orientades a millorar la protecció dels aturats i dels treballadors incapacitats

El grup parlamentari del Congrés dels Diputats format per Esquerra Unida i Alternativa, Izquierda Unida, Iniciativa per Catalunya Verds i Esquerra Republicana de Catalunya ha impulsat tres iniciatives encaminades a millorar la protecció dels aturats, sobre tot d´aquells que en funció de l´edat o característiques laborals no estan inclosos en cap pla d´incentius en la contractació, i dels treballadors en situació d´incapacitat temporal.

Des del grup s´ha defensat el contingut de les proposicions no de llei per a la millora de la protecció de les persones desocupades, de mesures urgents per a pal•liar la situació de les famílies especialment afectades per la desocupació i per al reconeixement del metge de família com a figura principal en la decisió i seguiment de la baixa laboral.

A través de la proposta del grup d´EUiA, IU, iCV i ERC, el Congrés insta al Govern a elaborar en el termini més breu possible un estudi sobre el impacte que tindria per a tots els agents implicats la revisió del tractament fiscal de les indemnitzacions provinents dels acomiadaments col•lectius per causes objectives, de forma que quedi exempta la part d´indemnització que no superi el límit establert per a l´acomiadament improcedent.

El Congrés també demana a l´Executiu, a proposta del grup esmentat, que davant de l´agudització de la destrucció de feina de menors de 45 anys, la manca de rendes i la situació de crisi general, estudiar en el marc del Diàleg Social mesures que puguin abordar respostes a aquestes circumstàncies.

També s´instarà al Govern a adoptar mesures que evitin que es deixin de registrar diverses malalties professionals. Es té la intenció, amb l´aplicació d´aquestes mesures, de vincular el sistema sanitari laboral al sistema sanitari general.