IU i ICV acorden concórrer juntes a les eleccions europees de juny


El candidat d'IU, Willy Meyer, encapçalarà la llista, mentre que el nombre 2 serà Raúl Romeva d’ICV

Les delegacions d'Esquerra Unida (IU) i d'Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) que duen setmanes negociant han arribat aquesta tarda a un acord que haurien de ratificar els seus respectius òrgans d'adreça per a concórrer junts a les pròximes Eleccions Europees del mes de juny. A la reunió d'aquesta tarda en la seu federal d'IU van assistir per part d'aquesta organització Miguel Reneses, secretari d'Organització, i Ramón Luque, secretari de Coordinació de Grups Parlamentaris. Per part d’ICV han estat presents Jordi Guillot, vicepresident, al costat d'Ernest Urtasun, responsable de Relacions Polítiques.

L'acord arribat inclou la realització d'un Programa Electoral conjunt que tindrà la crisi econòmica com eix central de la campanya, així com la construcció d'una "Europa social i sostenible i que es busqui posar fre a l'agenda de la majoria conservadora de l'actual Parlament Europeu", informa IU.

Ambdues forces polítiques concorren a aquestes eleccions amb l'ambició de "mobilitzar a l'electorat d'esquerres i ecologista a l’Estat Espanyol". En aquest sentit i per a reforçar aquest "pol vermell i verd", ambdues formacions han expressat la seva voluntat d'obrir la candidatura a quantes formacions i col·lectius que comparteixin aquesta idea d'una Europa "distinta, social, ecològica i dels pobles".

Ambdues delegacions han acordat i signat un principi d'acord en el qual s'estableixen els mecanismes de govern de la coalició, de presa de decisions i de la llista electoral. Correspondrà al candidat d'IU, Willy Meyer, encapçalar la llista i al candidat d’ICV, Raül Romeva, ocupar el segon lloc en la mateixa.

Finalment, entre els acords arribats figura que ICV-EUiA desenvoluparà específicament la campanya a Catalunya, mentre que serà a Esquerra Unida a qui li correspongui fer-lo en la resta de l'Estat.