Els usuaris de Renfe protestaran aturant un tren dilluns al matí a Sant Celoni, serà la primera acció per reclamar millores a la companyia ferroviària


L'assemblea dels viatgers gironins de la línia entre Portbou i Girona es va reunir ahir per acordar quines accions emprendran properament

Després de la reunió, «decebedora», que la plataforma d'usuaris gironins de Renfe va mantenir la setmana passada amb la companyia per obtenir millores en el servei, l'assemblea d'ahir va decidir començar les accions reivindicatives. Serà en el primer tren del dilluns, on els usuaris es concentraran i que faran aturar a Sant Celoni.

L'assemblea es va convocar després de la reunió que van mantenir la setmana passada representants de la plataforma amb directius de la companyia.

Alguns usuaris van arribar tard, perquè el tren amb què tornaven des de Barcelona havia quedat parat a l'estació de Maçanet-Massanes a causa d'un incendi a l'altura de Juià.

L'objectiu era que els representants expliquessin a la resta de viatgers els resultats de l'última reunió amb Renfe, que va tenir lloc dijous passat i que aquell dia ja van qualificar de "molt decebedora" perquè la companyia no va donar sortida a cap dels punts que els usuaris consideraven irrenunciables (reduir els preus del bitllet o la durada del trajecte de la línia entre Figueres i Barcelona, entre altres temes)

A partir d'aquí, l'acte d'ahir –on hi havia cap a un centenar de persones– va derivar cap a diverses propostes d'accions per reclamar a la companyia que millori el servei i que faci cas a les reclamacions.

Es va decidir recopilar proves de les queixes sobre Renfe per si es presenten denúncies civils per incompliment dels serveis, que es va acordar que es tirarien endavant, i es va descartar organitzar autobusos per fer el trajecte. Per ara, també es va descartar la mesura de no ensenyar el bitllet al revisor. Finalment, es va acordar gairebé per unanimitat organitzar accions contundents a curt termini. Es va decidir aturar el primer tren de dilluns al matí –que surt a les 6:05 de Figueres i a les 6:35 de Girona– , ja la setmana que ve, per així fer palesa la indignació dels usuaris. L'aturada serà a l'estació de Sant Celoni.

Pel que fa a la resta, ahir es van acordar, sense concretar gaire, una sèrie de punts dels múltiples que van anar plantejant els usuaris al llarg de les gairebé dues hores que va durar la reunió: dirigir-se directament a Foment per demanar una rebaixa de preus, ja que Renfe va dir que això era a les mans del Ministeri, i demanar al conseller Joaquim Nadal que intercedeixi en aquest sentit; i també mantenir les converses amb l'empresa, malgrat que es preveu emprendre accions de denúncia per la publicitat i les clàusules.