ICV-EUiA demana una rectificació immediata a Sabaté per les seves declaracions sobre el Cementiri Nuclear




El diputat d'ICV-EUiA en el Parlament de Catalunya, Daniel Pi, ha demanat avui "una rectificació immediata del Delegat del Govern al Camp de Tarragona, Xavier Sabaté, per les seves declaracions en les quals ha qualificat el magatzem de residus nuclears com una gran oportunitat per les nostres comarques".

El diputat per la demarcació de Tarragona ha mostrat també la seva "indignació per unes declaracions totalment partidistes” de Sabaté i que representen “el menyspreu absolut” del Delegat del Govern a les decisions preses pel Parlament sobre aquesta matèria. En aquest sentit, Pi recorda que la Cambra va aprovar una resolució en contra de la possible instal·lació de l’ATC a les nostres comarques -i per extensió a Catalunya- el març del 2008 i que és “obligació del Delegat del Govern complir amb les decisions del Parlament de Catalunya”.

La coalició reitera la seva posició contrària a la possibilitat de la instal·lació d’aquesta infraestructura a les comarques de Tarragona, posició que compta amb el suport majoritari del territori. Així mateix, ICV-EUiA anuncia que continuarà treballant per evitar que l’ATC s’ubiqui a les nostres comarques malgrat “les pressions que ja s’estan manifestant”.