L´Ajuntament i les ONG projecten un supermercat solidari amb preus reduïts

L'Ajuntament de Girona, Càritas, el Banc dels Aliments i Creu Roja, obriran al maig una mena de supermercat per a gent necessitada per afontar la desbordant demanda d'aliments que hi ha i que preveuen que vagi a més. En aquest supermercat , segons va informar ahir Ràdio Girona, s'hi podrà trobrar menjar a preu molt reduït, i fins i tot gratuït per als que demostrin que no poden pagar. L'equip municipal de Promoció de la Salut supervisarà que els cistells d'aliments que es comprin suposin una dieta equilibrada.
Durant el 2008 els Serveis Socials van concedir ajuts a 8.000 persones i calculen que acabaran el 2009 atenent-ne 14.000. Els responsables dels Serveis Socials del consistori, segons assenyala l'emissora, reconeixen que han decidit participar en aquest projecte per no deixar soles les institucions i ONG que fins ara ho han assumit però que, amb la crisi, es veuen desbordats. L'Ajuntament ja ha decidit el local on s'instal·larà aquesta mena d'economat que obrirà portes al maig.
Els lots estaran supervisats per l'equip municipal de Promoció de la Salut perquè siguin equilibrats i variats, amb arròs, llet, pasta, fruita i productes necessaris de tot tipus. L'Ajuntament vol que sigui un establiment de beneficència amb data de caducitat i que tanqui portes quan acabi la crisi. No l'inauguraran, sinó que simplement entrarà en servei.
Aquesta economat serà el primer, però Càritas està negociant amb la Diputació crear en els mesos vinents una xarxa a les ciutats amb més demanda de les comarques de Girona.
Font: Diari de girona